Виступ Камали Гарріс на з’їзді Демократичної партії США. Огляд найважливіших моментів

Віце-президент стверджує, що її досвід прокурора робить її особливо кваліфікованою для захисту американців від колишнього президента, який, на її думку, завжди думав лише про свої інтереси.

Камала Гарріс вийшла на сцену під бурхливі овації на Національному з’їзді Демократичної партії в четвер увечері, щоб офіційно прийняти свою історичну кандидатуру в президенти та окреслити свої плани щодо США, якщо вона переможе на виборах у листопаді, пише MigNews з посиланням на джерело Ewronews.

Це був її шанс розповісти американцям, хто вона така, і донести до них повідомлення про те, що вона буде кращим світовим лідером, ніж її конкурент-республіканець Дональд Трамп, після того, як нинішній президент-демократ Джо Байден минулого місяця знявся з перегонів.

Ось п’ять ключових висновків із промови Гарріс, яка закрила з’їзд.

Потенційний історичний президент

Донька ямайських та індійських іммігрантів, Гарріс стала першою чорношкірою жінкою та особою південноазіатського походження, яка прийняла висунення в президенти від великої партії, і вона стане першою жінкою-президентом у разі обрання.

У своїй 40-хвилинній промові вона прямо не згадувала про перші історичні моменти, але вдалася до особистого тону, коли знову представилася натовпу.

Після розлучення батьків Гарріс виховувала в основному її мати в маленькій квартирі в районі Іст-Бей у Сан-Франциско, а також розповідала, що її виховували друзі та опікуни, які були «сім’єю через любов».

Вона також детально розповіла про ключову частину історії свого політичного походження, коли Ванда, її найкраща подруга зі старших класів, зізналася їй, що вітчим знущався над нею, і приїхала жити до сім’ї Гарріс.

Вона сказала:

Це одна з причин, чому я стала прокурором. Щоб захистити таких людей, як Ванда.

Описуючи свою роботу як прокурора, генерального прокурора штату, сенатора, а тепер віце-президента, Гарріс заявила:

За всю мою кар’єру у мене був лише один клієнт: люди. Тим часом вона сказала, що Трамп завжди діяв лише в інтересах «єдиного клієнта, якого він коли-небудь мав: себе.

Постійна підтримка України та НАТО

Кандидатка в президенти підтвердила свою підтримку України проти агресивної війни Росії, а також зміцнення відносин з іншими членами НАТО:

Як президент, я буду твердо підтримувати Україну та наших союзників по НАТО.

Вона розкритикувала попередні коментарі Трампа щодо війни, яка триває третій рік. Раніше Трамп неодноразово ставив під сумнів підтримку України США.

Гарріс сказала, що за п’ять днів до повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року вона «попередила президента Зеленського» і з того часу допомогла мобілізувати понад 50 країн для протидії агресії президента Володимира Путіна.

Камала додала, що, на відміну від свого суперника на президентських виборах, вона не буде приставати до тиранів і диктаторів, таких як Кім Чен Ин, які вболівають за Трампа.

Жодних змін у позиції війни в Газі

Віце-президент пообіцяв працювати над тим, щоб припинити війну Ізраїлю проти ХАМАС, що може стабілізувати решту регіону, водночас, не вагаючись, захистити сили США від агресії з боку Ірану та інших супротивників.

Хоча вона пообіцяла «завжди відстоювати право Ізраїлю захищатися» після нападу ХАМАС 7 жовтня та наполягала на звільненні заручників і реалізації угоди про припинення вогню, вона також підкреслила важке становище палестинських мирних жителів.

Пропалестинські протестувальники та члени руху «неприхильників» на арені різко критикували організаторів конгресу за те, що вони не запросили на сцену палестинського американця.

Те, що сталося в Газі за останні 10 місяців, є руйнівним, так багато втрачених невинних життів. Зневірені, голодні люди знову і знову тікають у безпечне місце. Масштаби страждань просто розбивають серце.

Захист репродуктивних прав жінок

Камала також розповіла про одне з ключових питань свого віце-президентства: репродуктивні права.

Пообіцявши відновити загальнонаціональний доступ до абортів після того, як Верховний суд скасував рішення Роу проти Уейда, яке десятиліттями захищало федеральне право на аборт, Гарріс розкритикувала Трампа та республіканців, які дозволили заборонити аборти в двох десятках штатів і прагнули рухатися далі.

Тепер він хвалиться цим. Простіше кажучи, вони з глузду з’їхали.

Аборт — це проблема, яку багато демократів хотіли отримати від Гарріс, і це тема, яка зацікавила виборців демократів.

Прямий заклик до республіканців проти Трампа

Гарріс звернувся до республіканців, які не підтримують Трампа, із прямим закликом відкинути партійні ярлики та підтримати її замість Трампа, який заперечував свою поразку президенту Байдену на виборах 2020 року, що надихнуло заворушення на Капітолії 6 січня 2021 року.

Знайте, що сьогодні ввечері мене дивляться люди з різними політичними поглядами, і я хочу, щоб ви знали, що я обіцяю бути президентом для всіх американців, щоб дотримуватися священних конституційних принципів Америки, фундаментальних принципів, від верховенства права та чесних виборів до мирної передачі влади.

Віце-президент посилалася на історію свого прокурора, коли кілька разів згадувала про «явний намір» Трампа звільнити тих, хто нападав на правоохоронців у Капітолії, ув’язнював політичних опонентів і використовував військових проти громадян США.

Вона додала:

Подумайте, що він збирається робити, якщо ми знову дамо йому владу.

Нагадаємо, що нещодавно Трамп звинуватив Байдена у вторгненні Росії в Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.