В Україні можуть створити ще один рід військ: що відомо?

Це важливий крок в обороні нашої країни.

Представники Сил оборони України, народні депутати з Комітету Верховної Ради України з питань безпеки, оборони та розвідки, а також експерти зібралися для обговорення проєкту концепції створення Кіберсил як окремого роду сил у Збройних Силах України, повідомляє MigNews з посиланням на офіційне джерело.

Робоча зустріч проходила під головуванням начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Анатолія Баргилевича.

На засіданні учасники розглянули основні положення проєкту концепції, враховуючи міжнародний досвід створення та функціонування Кібервійськ у провідних країнах світу. Було проведено аналіз досвіду використання Збройних Сил України та інших компонентів Сил оборони України у кіберпросторі під час відсічі повномасштабної агресії з боку Російської Федерації.

Крім того, обговорили основні завдання та функції Кіберсил, узгоджуючи їх із розподілом повноважень у секторі безпеки та оборони в контексті дій у кіберпросторі.

Запровадження Кіберсил як окремого роду сил суттєво посилить можливості української армії, забезпечуючи ефективне планування та реалізацію широкого спектру завдань у кіберпросторі. Це, в свою чергу, зробить кібердомен, поряд із суходолом, морем, повітрям і космосом, важливим елементом оборонної стратегії України.

Днями також стало відомо, що українські інженери розробили дрон для знищення шахедів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.