Україна може закрити котел з 3000 російських солдатів на річці Сейм

З 16 серпня українські війська почали підривати мости через річку Сейм на півночі Глушківського району Курської області.

Це може відрізати угруповання ЗС РФ, оскільки район із заходу та півдня оточений територією України, пише MigNews. Росія у відповідь організовує понтонні переправи та повітряний міст, а також захищає залишений прохід на сході. Напередодні ЗСУ захопили там села Снагость та Апанасівка. До річки Сейм і закриття котла їм залишилося 5 км.

За даними України, всередині котла залишаються від 2 до 3 тисяч російських солдатів. Як повідомляє експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, державний кордон між РФ та Україною на півдні та заході котла підготовлений до оборони. Але росіянам буде важко оборонятися, якщо ЗСУ будуть наступати зі сходу. Крім того, на заході українці вже перейшли кордон і взяли під контроль невелику ділянку території РФ площею 15 кв. км до річки Сейм. Там знаходиться хутір Отруба.

«У росіян зараз простий вибір: або боротися і захищати цю територію, або відступити. Очевидно, обидва варіанти для них фатальні. Але треба прямо сказати, що це змагання не є вирішальним. Тому що ми не знаємо, скільки сил залишилося в України», — заявив Рьопке.

Раніше The Guardian повідомляв, що прорив під Курськом тільки початок, будуть нові операції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.