У США почали гальмувати постачання зброї для ЗСУ, і джерела назвали причину

Джерела зазначають, що у США є свої погляди на постачання зброї українцям

Стало відомо, що в останні місяці пакети військової допомоги від США для України стали меншими через скорочення запасів зброї та обладнання, які Пентагон готовий відправити зі своїх резервів.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на CNN.

Відзначається, що про вищезазначене повідомило кілька джерел, вказуючи на серйозні виклики в питанні подальшого забезпечення Збройних сил України необхідними ресурсами для протидії російській агресії.

За даними, оприлюдненими CNN з посиланням на американських чиновників, на цей час адміністрація президента Джо Байдена має лише 6 мільярдів доларів для надання озброєння та амуніції Україні. Проте через дефіцит на складах Пентагону обсяги постачання озброєння зменшуються.

“Йдеться про те, що є у нас в наявності, що просять українці, і наскільки ми можемо задовольнити ці потреби, не порушуючи нашу власну оборонну готовність”, – зазначив один із чиновників.

Питання вичерпання військових запасів стало особливо гострим напередодні закінчення фінансового року в США. Пентагон вже звернувся до Конгресу з проханням продовжити термін використання наявних фінансових ресурсів до кінця вересня.

Як зазначив генерал-майор Пет Райдер, прессекретар Пентагону, поповнення стратегічних запасів також потребує значних зусиль, адже швидке збільшення виробництва озброєння є складним багаторічним процесом.

Наразі США активно нарощують виробництво ключових видів озброєнь, таких як 155-мм артилерійські снаряди та ракетні системи Patriot, щоб задовольнити потреби не лише України, але й для відновлення власних резервів. До початку війни в Україні щомісячне виробництво 155-мм снарядів у США становило близько 15 тисяч одиниць. Після відкриття нових виробничих ліній, цей показник збільшився до 40 тисяч снарядів на місяць.

Однак для досягнення мети виробництва 100 тисяч снарядів щомісяця Пентагону знадобиться ще більше року. Цей процес вимагає не лише часу, але й значних інвестицій у нові потужності та розширення наявних заводів.

Україна вже відчуває на собі вплив цього дефіциту. Під час недавньої зустрічі Контактної групи з оборони України в Німеччині, президент Володимир Зеленський закликав США та союзників прискорити постачання обіцяних систем протиповітряної оборони та наголосив на “значному” дефіциті критично важливої допомоги.

Тим часом Зеленський анонсував кадрові перестанови в РНБО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.