Працівники ТЦК та СП більше не вручатимуть повістки на вулиці: як це вплине на українців

Тепер повістки надсилатимуться за місцем реєстрації.

Народний депутат Михайло Цимбалюк розповів в ефірі Суспільного, що тепер ТЦК та СП не будуть вручати повістки військовозобов’язаним безпосередньо на вулицях, пише MigNews з посиланням на джерело Informator. Замість цього, повістки будуть надсилатися за місцем реєстрації осіб, які мають призвати до військової служби. Ця нова практика є частиною змін у системі призову, які можуть значно змінити процедуру мобілізації в Україні. Це впершу чергу зручність та своєчасність сповіщення для військовозобов’язаних.

Однак, громадянам рекомендується мати при собі військово-облікові документи для перевірки.

У чоловіків можуть перевіряти наявність військово-облікових документів за допомогою додатка «Резерв+» або шляхом пред’явлення військового квитка.

Також Цимбалюк додав, що особи з підтвердженою відстрочкою або бронюванням від мобілізації не будуть відправляти на медичний огляд у військово-лікарську комісію.

Як це вплине на українців?

З точки зору мобілізації, чоловіки можуть трохи розслабитись, але призовникам повістка все одно прийде, просто, можливо, трохи пізніше. Така зміна може зробити процес отримання повісток більш практичним для чоловіків, оскільки вони зможуть отримати повістки у зручний для них час.

Дізнайтеся, що потрібно мати з собою чоловікам для виїзду за кордон після 17 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.