Повістки поштою: хто стане наступним у списку ТЦК?

Повістка поштою може бути надіслана всім військовозобов'язаним громадянам, незалежно від того, чи оновлювали вони свої дані.

Усім військовозобов’язаним громадянам України передбачено розсилання повісток через пошту, незалежно від того, чи вони оновили свої облікові дані, пише MigNews.

Про це повідомив сьогодні Роман Істомін, речник Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), згідно з інформацією, наданою місцевим виданням Телеграф.

Як пояснив Істомін, відправлення повісток поштою є частиною процедури, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України №560. Громадяни, які оновили свої дані, отримають повістку за новою вказаною адресою. Ті ж, хто не оновлював дані, отримують її за адресою своєї реєстрації. Інформація про місце реєстрації військовозобов’язаних громадян міститься у базі даних «Оберіг», яка автоматично отримує дані з різних державних реєстрів.

Істомін також наголосив, що навіть якщо громадянин не підписався за отримання повістки, це не звільняє його від обов’язку вважати себе ознайомленим з нею. Якщо громадянин не отримав повістку особисто або відмовився її прийняти, документ все одно вважається належно врученим. Також повістка може вважатися врученою навіть за відсутності людини за місцем реєстрації.

Повістка може бути різною: вона може стосуватися виклику на медичну комісію або вимоги прибути до навчального центру, якщо громадянин відповідає вимогам і не має відстрочки від служби.

Подивіться тут, як виглядає нова повістка від ТЦК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.