Нові перепустки для пересування вночі: хто зможе легально обійти комендантську годину в Києві

Містян закликають відповідально ставитися до вимог воєнного стану.

У Києві вводяться зміни у форматі перепусток, що дозволяють пересуватися містом на автівках під час комендантської години. Як повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, нововведення мають на меті посилити контроль над використанням перепусток.

З 00:00 23 вересня почнуть діяти перепустки нового зразка, які замінять старі. Це необхідно для того, щоб доступ до пересування в комендантську годину мали лише ті, хто дійсно належить до категорій, що мають на це право, зокрема, працівники сектору безпеки, оборони, критичної інфраструктури міста та органів державної влади.

Отримати нові перепустки можна, подавши заявку до Центрального управління Військової служби правопорядку або до органу, де вони були видані раніше. У заявці слід чітко обґрунтувати потребу в пересуванні в період комендантської години.

Киян застерігають від розміщення перепусток на видних місцях в автомобілі, таких як лобове скло. Документ має бути пред’явлений тільки на вимогу правоохоронців або інших уповноважених осіб.

У разі втрати перепустки необхідно негайно повідомити про це орган, який її видав. Старі перепустки слід повернути після отримання нових. Відповідальність за облік, зберігання та правильне використання перепусток покладається на керівників організацій, що їх видали.

Поворозник також звернувся до жителів столиці з проханням дотримуватися правил воєнного стану та режиму комендантської години, яка триває з 00:00 до 05:00.

Вчора стало відомо, що із ладу вийшов блок Південноукраїнської АЕС. Дізнайтесь, чи варто готуватися до ще більших відключень світла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.