Site icon Медіа Інформаційний Гід

Названа кількість людей заброньованих від мобілізації

Мобілізація ЗСУ йде незвичним шляхом

Названа кількість людей заброньованих від мобілізації

Україна стоїть на порозі нового етапу мобілізації, оскільки кількість військово-зобов’язаних, що отримали бронювання від призову, найближчим часом перевищить 1 мільйон осіб.

Про це розповідає MigNews із посиланням на Forbes.

З офіційною заявою виступив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк під час круглого столу, присвяченого законодавчим підходам до бронювання працівників стратегічно важливих підприємств.

За його словами, на даний момент близько 930 тисяч українців, що підлягають військовому обліку, вже заброньовані від мобілізації.

Це дозволяє їм залишатися на своїх робочих місцях на підприємствах, що є критично важливими для функціонування економіки і життєзабезпечення країни в умовах війни.

Відповідно до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», 50% військовозобов’язаних на таких підприємствах можуть бути звільнені від призову, що дозволяє зберегти безперебійну роботу критичних секторів.

Проте Гаврилюк зазначає, що поточна мобілізаційна кампанія стикається з певними викликами. Він підкреслює, що мобілізація не завжди відповідає безпосереднім потребам війська. Навіть після призову нові військовослужбовці потребують часу для підготовки, і лише через 3-6 місяців вони стають готовими до виконання бойових завдань.

“Мобілізований – це ще не боєць”, — наголошує Гаврилюк, звертаючи увагу на важливість належної підготовки і тренування.

Притому в Україні вже є область, яка є лідером по низці показників мобілізаційних заходів.

Вийти з мобільної версії сайту