Нардеп пояснив, чому почались активні рейди ТЦК по Україні

Народний депутат Олександр Федієнко розповів, чому ТЦК почали активну діяльність в Україні

Член комітету з національної безпеки Верховної Ради Олександр Федієнко пояснив мобілізаційні рейди у громадських місцях, організовані територіальними центрами комплектування.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «Радіо Свобода».

За словами народного обранця, такі дії пов’язані з нагальними потребами бойових підрозділів, які звертаються до ТЦК із проханням про доукомплектування. Федієнко наголосив, що військове командування має активніше інформувати військовозобов’язаних громадян про стан війни та їхні зобов’язання.

«Поповнення не надходить вчасно, а військові на передовій, які третій рік виконують свій обов’язок, також мають право на перепочинок», – підкреслив депутат.

Федієнко зазначив, що мобілізація продовжується, і питання її ефективності є інформацією з обмеженим доступом. «Наші бойові підрозділи потребують поповнення, і це обов’язок кожного громадянина стати на військовий облік», – додав він.

Згідно з його оцінками, лише 10-15% мобілізованих потрапляють безпосередньо на передову. Однак армія гостро потребує фахівців у тилу, зокрема водіїв, електриків і фінансистів. Комісії визначають, хто придатний до служби, навіть із обмеженнями, підкреслюючи важливість забезпечення кадрової підтримки на всіх рівнях.

Раніше також повідомлялося про те, що у Раді прийняли рішення про збільшення військових податків для ФОП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.