Мобільних операторів можуть скоро штрафувати за поганий зв’язок при відключенні світла

Представник влади Сергій Штепа попередив, як намагатимуться зробити комфортнішими умови людей в умовах вікдлючень світла

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації підтримав до першого читання важливий законопроєкт №11431, покликаний забезпечити безперебійну роботу мобільних операторів у період тимчасових відключень електроенергії.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «РБК-Україна».

Відмічається, що вищезазначена ініціатива стала відповіддю на виклики, що виникли у зв’язку з повномасштабним вторгненням і нестабільністю електропостачання в країні. Законопроєкт №11431 був підготовлений на виконання рішення ставки Верховного головнокомандувача з метою забезпечення стабільної роботи комунікаційних мереж у найскладніших умовах.

Голова підкомітету з питань розвитку цифрової індустрії Сергій Штепа заявив, що основна мета ініціативи — гарантувати доступність зв’язку для населення навіть у разі тривалих відключень світла.

“Законопроєкт спрямований на те, щоб підвищити відповідальність мобільних операторів за стан їхньої інфраструктури під час відключення електропостачання. Він передбачає збільшення кількості позапланових перевірок операторів, а також підвищення штрафів за невиконання вимог Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації” — зазначив Штепа.

Однією з головних причин розробки законопроєкту стали непоодинокі випадки, коли оператори мобільного зв’язку не забезпечували належний рівень готовності до вимкнень електроенергії.

За словами Штепи, деякі компанії недостатньо серйозно підійшли до питання автономності своїх систем зв’язку, не закупивши достатню кількість генераторів або акумуляторів для тривалої роботи обладнання. Така ситуація може створити критичні ризики для мільйонів користувачів, особливо в зимовий період.

Також передбачаються кардинальні зміни у РНБО, про що повідомляв сам президент Володимир Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.