Site icon Медіа Інформаційний Гід

Кабмін ввів нові правила відвідування прикордонної смуги військовозобов’язаними

Кабмін ввів нові правила відвідування прикордонної смуги військовозобов'язаними

Кабмін ввів нові правила відвідування прикордонної смуги військовозобов'язаними

Чоловіки віком від 18 до 60 років тепер зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ під час відвідування прикордонної смуги. Це нововведення було затверджене Кабінетом Міністрів України у вівторок, 6 серпня 2024 року.

Про це повідомив MigNews з посиланням на Telegram-канал постійного представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука. За його словами, зміни внесені у закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”.

Згідно з новими правилами, чоловіки віком від 18 до 60 років, під час проведення мобілізації та дії воєнного стану, зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ. Цей документ можна мати як у паперовому, так і в електронному вигляді.

Під час війни з Росією, уряд неодноразово посилював обмеження на відвідування прикордонної зони. Зокрема, цього літа Державна прикордонна служба України (ДПСУ) посилила охорону кордону на гірських ділянках та у популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської області. Також обмеження були запроваджені у прикордонній зоні з Молдовою.

Нагадаємо, що МОН підвищило прохідний бал до аспірантури і відмінило денну форму навчання за контрактом.

Вийти з мобільної версії сайту