Для військового заколоту в РФ потрібен лідер на місці і він зараз знаходиться в Україні. Хто це?

Для реалізації повторного військового заколоту в Росії необхідний лідер, який перебуває безпосередньо на місці подій.

Один з таких потенційних лідерів наразі перебуває в Україні, хоча ще набуває необхідних навичок та ресурсів, пише MigNews з посиланням на Forbes.

Таку інформацію передає РБК-Україна з посиланням на Forbes, цитуючи керівника Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирила Буданова, який виступав перед випускниками KSE.

Буданов розповів, що Україна знала про підготовку заколоту приватною військовою компанією “Вагнера” ще за пів року до його початку. Однак, наразі в Росії таких спроб не спостерігається.

“Для заколотів, зокрема етнічних груп, потрібен лідер на місці. У нас є хороший лідер, який перебуває в Україні, але ще набуває необхідних спроможностей. Без такого лідера говорити про якісь дії безглуздо. Заколот вагнерівців готувався дуже заздалегідь”, – додав Буданов.

Особистість Пригожина

За словами Буданова, колишній керівник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин був складною особистістю та справжнім ультрапатріотом. Під час заколоту він планував зайти до Кремля, вважаючи, що рятує Росію.

“Але йому пояснили: якщо ти зайдеш, тут ніхто тебе не зможе підтримати. Цим ти не врятуєш Росію, а навпаки, розірвеш її. Бо ти будеш у Кремлі, а номінальне керівництво держави буде десь в іншому місці. І він зупинився, прислухавшись до порад Лукашенка (Олександра Лукашенка)”, – пояснив Буданов.

Хід заколоту вагнерівців

У червні 2023 року засновник ПВК “Вагнера” Пригожин заявив, що російська регулярна армія нібито атакувала тилові табори найманців. Через це він вимагав відставки тодішнього міністра оборони Сергія Шойгу і розпочав наступ на Москву.

Під час заколоту декілька обласних центрів перебували під контролем “вагнерівців”. Однак, повстання швидко закінчилося після переговорів Пригожина з Лукашенком.

Нагадаємо, що Україна планувала атаку на “День ВМФ”, а Росія просила США переконати українців не робити цього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.