Цілодобові обстріли України: чи готова РФ до безперервної атаки?

Росія прагне вийти на цілодобовий режим повітряних атак.

Збільшення частоти польотів безпілотників Shahed, які Росія активно використовує для розвідки та ударів, є частиною її нової стратегії повітряних атак, пише MigNews.

Як зазначає Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації при РНБО, Москва планує збільшити виробництво цих дронів, щоб забезпечити постійні атаки на українські міста та регіони.

За його словами, Shahed служать основною ударною силою для коротких дистанцій, а на більших відстанях виконують розвідувальні функції. Головна мета збільшення кількості дронів – перейти на цілодобовий режим атак, аби тривоги в Україні стали повсякденністю.

Коваленко також відзначає слабкість російської системи ППО, яка не здатна повністю захистити країну від атак безпілотників. Інцидент у Торопці лише підтверджує, що зростання інтенсивності ударів призводить до частіших провалів у роботі ППО Росії.

Чи готова РФ до безперервної атаки?

Може і дійсно Росія прагне до цілодобових атак за допомогою Shahed, але її здатність до реалізації цього на постійній основі є сумнівною. Обмежені виробничі потужності, ресурси та протидія з боку української ППО ставлять під питання успіх такої стратегії в довгостроковій перспективі. Тож, якщо це і станеться, то триватиме не на постійний основні.

Нагадаємо, що днями РФ анонсувала ракетний удар по дитячому закладу в Україні. Детальніше про це дізнайтесь тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.