Артилерія ЗСУ знищує російські цілі за допомогою німецьких установок PzH 2000. ВІДЕО

Збройні Сили України використовують німецькі самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000 для знищення військових об'єктів у Бєлгородській області.

Журналіст BILD Бйорн Штрицель першим серед репортерів відвідав передову в Харківській області неподалік від російського кордону, пише сайт mignews.com.ua. Він кілька днів перебував на позиціях артилеристів Збройних Сил України, які знищують військові об’єкти в Бєлгородській області за допомогою німецьких самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000. Ці установки мають дальність стрільби до 30 км та екіпаж із п’яти осіб. Вони розташовані в замаскованих лісистих місцевостях. За командою, установка швидко виїжджає на позицію, випускає кілька снарядів DM121, і негайно залишає місце стрільби, щоб уникнути контратаки. Українські дрони-розвідники підтверджують високу ефективність Panzerhaubitze 2000: вони точно знищують російську артилерію та наступаючі підрозділи в Бєлгородській області.

За інформацією BILD, з 2022 року деякі західні системи озброєнь використовувались проти цілей у Росії. Проте їх масове застосування почалося наприкінці травня, коли Захід надав відповідний дозвіл у зв’язку з наступом РФ у Харківській області. Артилерист ЗСУ повідомив BILD, що російська артилерія становить меншу загрозу порівняно з дронами-камікадзе, такими як “Ланцет”. Також він зазначив, що в Panzerhaubitze 2000 дуже жарко через відсутність кондиціонера, що не тільки виснажує людей, але й призводить до відключення деяких систем. За даними BILD, у новітніх моделях Panzerhaubitze 2000 кондиціонер передбачений.

Повний відеорепортаж Штрицеля з позицій ЗСУ доступний на YouTube-каналі BILD з можливістю перекладу субтитрів.

Це стало можливим після того як США та інші країни зняли обмеження на постачання зброї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *