Telegram запроваджує модерацію приватних чатів. Як це вплине на конфіденційність?

Приватні чати більше не будуть захищені від модерації.

Telegram миттєво видалив 
зі своєї сторінки поширених запитань формулювання про те, що приватні чати захищені від запитів на модерацію, пише MigNews з посиланням на джерело The Verge. Зміни відбулися майже через два тижні після того, як її генерального директора Павла Дурова заарештували у Франції за ймовірну підтримку «нестримної злочинної діяльності в додатку для обміну повідомленнями».

Днями Дуров зробив свою першу публічну заяву після свого арешту, пообіцявши більше модерувати вміст на платформі — помітна зміна тону після того, як 
компанія спочатку заявила, що йому «нічого приховувати».

Павло сказав у заяві:

Різке збільшення кількості користувачів Telegram до 950 мільйонів викликало проблеми, які полегшили злочинцям зловживання нашою платформою. Ось чому я поставив собі за мету забезпечити суттєве покращення в цьому відношенні. Ми вже розпочали цей процес усередині країни, і найближчим часом я поділюся з вами більш детальною інформацією про наш прогрес.

Здається, деякі з цих змін уже набули чинності: сторінка поширених запитань компанії змінилася за останні 24 години. Візьмемо один розділ під назвою «У Telegram є незаконний контент. Як його видалити?»

Станом на 5 вересня у відповіді Telegram на запитання було зазначено: «Усі чати Telegram і групові чати є приватними для їхніх учасників. Ми не обробляємо жодних запитів щодо них».

Але на момент написання цієї статті ці речення було видалено. Натомість їх було замінено на: «В усіх програмах Telegram є кнопки «Повідомити», які дозволяють позначати незаконний вміст для наших модераторів — лише кількома дотиками», а потім йде інструкція.

Як це вплине на конфіденційність?

Вже зрозуміло, що модернізація платформи негативно вплине на конфіденційність. Залежно від реалізації модерації, вплив може варіюватися, тому важливо стежити за оновленнями політики Telegram і далі аналізувати, як ці зміни можуть відобразитися на вашій приватності. На даний момент, нове формулювання на платформі може бути тільки наслідком арешту Павла.

Нагадаємо, що арешт Дурова відбувся після того, як влада Франції висунула попередні звинувачення, стверджуючи, що платформа обміну повідомленнями використовується для розповсюдження матеріалів сексуального насильства над дітьми та торгівлі наркотиками, і що компанія відмовилася співпрацювати зі слідчими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.