Підліткові акаунти в Instagram: що таке, коли з’явиться і в яких країнах

Нещодавно стало відомо, що інстаграм підготував грандіозне оновлення в соцмережі.

Підлітки, ви більше не зможете насолоджуватися нестримною свободою з новою функцією «Підліткові акаунти» в Instagram. Після того, як законодавці засудили соцмережу за те, що вона не забезпечила належної безпеки неповнолітніх користувачів, Instagram у своєму новому оновленні зосередився на підвищенні безпеки для всіх людей віком до 18 років. «Вбудовані засоби захисту для підлітків, спокій для батьків», – так ідеться в оголошенні Meta.

Про зміни, які торкнуться мільярдів користувачів по всьому світу, оголосив Адам Моссері в ефірі програми «Доброго ранку, Америка». До чого нам готується? І наскільки корисним буде оновлення? MigNews розповість, що відомо про ці акаунти на сьогоднішній день.

Підліткові акаунти в Instagram: приватні акаунти за замовчуванням для людей молодше 18 років

Підліткові акаунти в Instagram: що таке, коли з'явиться і в яких країнах
Для користувачів будуть введені батьківський контроль і вбудовані засоби захисту, а для зміни будь-яких налаштувань на менш суворі потрібен дозвіл опікуна, Джерело: Meta

Неповнолітні користувачі, які вже користуються застосунком, або ті, хто реєструється (зокрема ті, хто бреше про свій вік), будуть автоматично поміщені в новий тип акаунта з вбудованими засобами захисту, які дають батькам більше можливостей для контролю. Акаунти будуть приватними, і користувачі зможуть отримувати повідомлення, теги, а також згадки тільки від тих, на кого вони вже підписалися.

Користувачі отримають повідомлення про необхідність закрити застосунок через годину

Також з’являться нагадування про тимчасові обмеження. Підлітки отримуватимуть повідомлення про необхідність вийти з програми через 60 хвилин щодня.

Підліткові акаунти в Instagram: автоматичні обмеження на чутливий контент

Instagram автоматично переводить підлітків у найсуворіші налаштування контролю чутливого контенту в застосунку. Це обмежить велику кількість чутливого контенту, включно з постами, що пропагують насильство, заохочують косметичні процедури та багато іншого на вкладці Explore, а також Reels.

Чому ви бачите, що користувача не знайдено. Невже вас заблокували? Необов’язково. Ось усі причини.

Сплячий режим буде вмикатися автоматично

Режим сну буде автоматично вмикатися з 10 вечора до 7 ранку, у такий спосіб вимикаючи сповіщення на ніч, а також надсилаючи автовідповіді на повідомлення Instagram DM.

Батьківський контроль за взаємодією, а також встановлення тимчасових обмежень

Оновлений батьківський контроль дасть змогу батькам або опікунам бачити, з ким їхній підліток листувався за останній тиждень. Не хвилюйтеся, батьки не зможуть побачити або прочитати ваші повідомлення. Їм буде надано лише огляд їхньої взаємодії. Ба більше, вони можуть встановити щоденні обмеження за часом використання застосунків і навіть повністю заблокувати їхнє використання в нічний час, а не обмежуватися переходом у режим сну.

Нагадаємо, що ще в січні генеральний директор Meta Марк Цукерберг вибачився перед батьками, даючи свідчення на слуханнях у Сенаті. Батьки поклали на Instagram відповідальність за самогубство та експлуатацію своїх дітей. Реагуючи на це, Цукерберг сказав: «Це жахливо. Ніхто не повинен пройти через те, що пережили ваші сім’ї».

Підліткові акаунти в Instagram: у яких країнах і коли буде доступний?

Instagram, ймовірно, активує цю функцію протягом 60 днів у США, Канаді, Великій Британії, Австралії, а також у країнах Європейського союзу. Підлітки почнуть отримувати ці оновлення з січня 2025 року.

А ви не знали, що в Інсті можна обмежити коментарі під постами? Ось як швидко це зробити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.