Ліхтарі, повербанки та USB-кабелі: як підготуватися до зимових відключень електроенергії

Україна готується до чергової зими в умовах постійних проблем із електропостачанням.

Виробники електроніки пропонують різні гаджети, які мають полегшити життя у знеструмлених домівках. Однак вони не завжди виправдовують витрачені гроші й часто виявляються геть непрактичними у побуті. У цій статті ми розглянемо найважливіші речі, про які дійсно варто подбати цієї осені. Вони точно будуть вартувати своїх грошей та знадобляться не лише під час відключень електроенергії. Знайти ці товари можна в магазині якісної електроніки: https://phonedepot.com.ua/

Ліхтарики: налобні та ручні

Ліхтарики — незамінні помічники в умовах відсутності електропостачання. Налобні зазвичай дуже зручні в побуті, оскільки дозволяють вільно працювати обома руками. Вони ідеально підходять для пошуку предметів у темряві чи дрібного ремонту. Під час вибору налобного ліхтарика варто звернути увагу на кілька важливих характеристик. По-перше, потужність світлового потоку — чим більше люменів, тим яскравіше світло. По-друге, режим роботи: вибирайте моделі з декількома рівнями яскравості. Також важлива вага та зручність кріплення, а ще — наявність захисту від вологи.

Обираючи ручний ліхтарик, так само звертайте увагу на його яскравість. Також дуже важливо врахувати джерело живлення: акумуляторні моделі зручніші, але батарейні можуть бути практичнішими в екстрених ситуаціях. Зручність у використанні забезпечить ергономічна ручка і кнопка ввімкнення. Якщо є ймовірність, що вам доведеться освітлювати собі шлях на вулиці, звертайте увагу на водонепроникність (рівень IPX) та ударостійкість корпусу — ці характеристики захистять ліхтарик від негоди. 

Повербанки: резервна енергія

Сучасні повербанки заряджатимуть усі ваші електронні пристрої: мобільні телефони, планшети та ноутбуки. Під час вибору повербанка зверніть увагу на його ємність та потужність. Для тривалого використання обирайте помічника із ємністю не менше 10 000 мАг. Це дозволить вам заряджати ваші пристрої кілька разів, що дуже важливо в умовах відключення електрики.

Якщо у вас смартфон із батареєю ємністю 4000 мАг, то повербанк із ємністю 10 000 мАг зможе зарядити його приблизно 2-2,5 рази. Розрахунок виглядає так: частина енергії втрачається під час зарядки, тому фактична ємність буде дещо меншою, зазвичай до 70-80% від заявленої. Отже 10 000 мАг вистачить на дві повні зарядки телефона з батареєю 4000 мАг і ще трохи заряду залишиться.

Якщо у вас планшет із ємністю 7000 мАг, то повербанк на 10 000 мАг дозволить зарядити його один раз і залишить трохи заряду для іншого пристрою. Для ноутбуків і інших великих гаджетів краще вибирати повербанки з ємністю 20 000 мАг або більше.

Якісні USB-кабелі заощадять ваш час і нерви

Швидкість заряджання також залежить від якості USB-кабелів. Вони мають підтримувати стандарт USB 3.0 або новіший. Це гарантує швидку зарядку ваших пристроїв. Якісні кабелі мають виготовляти із міцних матеріалів, які не перегинаються та не ламаються. Це особливо важливо в умовах частого використання та переміщення. Не соромтесь запитати у магазині про гарантію від виробника. Зазвичай надійні бренди впевнені у якості свого товару, тому готові відповідати за його характеристики. 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.