Іноді реальності недостатньо: модні бренди все частіше використовують штучний інтелект в рекламних кампаніях

Штучний інтелект може створювати зображення, які викликають розмови, за лічені секунди, але чи є це найкращим способом просування нових колекцій?

Модні бренди активно звертаються до використання штучного інтелекту (ШІ) для створення нових рекламних кампаній, що стають предметом обговорень, пише MigNews з посиланням на FT. Наприклад, бренд сумок Misela використовував генеративний ШІ для створення своїх останніх зображень, що дозволило суттєво знизити витрати на виробництво. Кампанія була створена з допомогою платформи Midjourney, і бренд оцінює, що традиційний підхід коштував би у 15-20 разів дорожче.

Інші бренди, такі як Etro, Mango, Moncler, Valentino та Pandora, також використовують ШІ для просування своїх колекцій. Etro, наприклад, у своїй весняній кампанії 2024 року створював фантастичні інопланетні сцени за допомогою ШІ, які служили фоном для їхніх моделей. Креативний директор бренду, Марко Де Вінченцо, вважає безмежні можливості ШІ дуже надихаючими, підкреслюючи, що цей інструмент допомагає модифікувати реальність, що є основною місією творчих людей.

Проте використання ШІ у моді викликає занепокоєння серед деяких представників індустрії. Деякі вважають, що ШІ може замінити людський фактор у творчому процесі, що викликає побоювання з приводу майбутнього робочих місць для моделей та інших креативних професій. Інші ж вважають, що ШІ не здатен замінити людську креативність, а лише служить інструментом, який підсилює можливості ідей.

Кампанія для просування підліткової лінії Mango була створена з використанням генеративного ШІ.
Кампанія для просування підліткової лінії Mango була створена з використанням генеративного ШІ.

Незважаючи на це, генеративний ШІ поки що залишається експериментальним інструментом у світі моди, хоча темпи його розвитку дуже швидкі. Деякі бренди, як-от Mango, вже планують нові кампанії з використанням ШІ, що свідчить про подальше поширення цієї технології. Прогнози вказують на те, що ШІ може суттєво вплинути на маркетингову діяльність у найближчі роки, додаючи значні прибутки компаніям, які впроваджують ці технології.

Раніше ми писали, як Україна використовує штучний інтелект в розробці бойових дронів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.