Жданов розповів, яка користь Україні від появи північнокорейських військових на фронті

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що треба шукати позитивних "сигналів", не дивлячись на важкі обставини

Як відомо, Україна розглядає перспективи розширення арсеналу далекобійних ракет завдяки співпраці з міжнародними партнерами.

Про це розповідає MigNews із посиланням на YouTube військового експерта Олега Жданова

За словами військового експерта Олега Жданова, британські ракети Storm Shadow із дальністю 560 км можуть стати реальністю для української армії, проте їх отримання залежатиме від позиції Сполучених Штатів.

Жданов звертає увагу на те, що Лондон активно обговорює можливість використання Storm Shadow для ударів по об’єктах на території Росії. Проте, для передачі таких ракет Україні, Велика Британія має заручитися мовчазною згодою з боку Білого дому.

“Якщо Білий дім не заперечуватиме або залишить це питання без коментарів, ми зможемо отримати ракети Storm Shadow з дальністю 560 км і застосувати їх на всю глибину їхнього радіусу,” – зазначив Жданов.

Ще однією важливою альтернативою для України, на думку Жданова, є ракети TAURUS, виробництво яких налагоджено в Південній Кореї. Раніше ці ракети були доступні переважно у Німеччині, проте Берлін заявляє про обмежені запаси та невипуск цієї зброї на поточний момент. Південна Корея, у свою чергу, вже продемонструвала бойове застосування TAURUS під час випробувань.

“Південна Корея виробляє TAURUS і готова до передачі таких ракет. Якщо північнокорейські війська будуть залучені до бойових дій на боці РФ, Південна Корея може прийняти рішення надати ці ракети Україні,” – припустив експерт.

Таким чином, динаміка співпраці з Південною Кореєю може залежати не лише від воєнної потреби, а й від геополітичної ситуації, зокрема від активності Північної Кореї у підтримці російської агресії.

На цьому фоні Зеленський ще встиг представити план перемоги у Верховній Раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.