Як Росія намагається зірвати Олімпіаду у Парижі

Росія, відсторонена від участі в Олімпіаді в Парижі, розпочала приховану кампанію впливу, метою якої є дискредитація цього заходу.

Російська кампанія має на меті поширити страх перед потенційними терористичними актами під час Ігор, як повідомляє M.I.G., посилаючись на звіт NBCnews. Журналісти, аналізуючи новий звіт компанії Microsoft про загрози, вказують, що російські суб’єкти впливу розпочали свою ворожу кампанію ще минулого літа.

Разом із дискредитацією Олімпіади, росіяни також намагаються налаштувати громадську думку проти президента Франції Еммануеля Макрона. В рамках досягнення своїх цілей вони опублікували фейковий фільм з дипфейком актора Тома Круза. Цей фейковий фільм було видалено з YouTube за вимогою Міжнародного олімпійського комітету, але він все ще доступний у Telegram.

«Ці продовжувані російські кампанії впливу мають дві основні цілі: заплямувати репутацію Міжнародного олімпійського комітету на світовій арені та створити очікування вибухів насильства у Парижі під час літніх Олімпійських ігор 2024 року», – йдеться у звіті.

За словами експертів, недавно представники Росії намагалися скористатися конфліктом між Ізраїлем та ХАМАСом, представляючи себе як бойовиків та виготовляючи погрози на адресу ізраїльтян, які планують відвідати Ігри 2024 року.

Фейкові відеоролики

Російська кампанія опублікувала декілька відеороликів. У одному з них, під виглядом репортажу брюссельського ЗМІ Euronews, неправдиво стверджувалося, що парижани почали купувати страховки на нерухомість у зв’язку з очікуванням тероризму.

У іншому фейковому новинному ролику, який вдавав випуск французької телекомпанії France 24, російська кампанія ложно стверджувала, що 24% придбаних квитків на олімпійські заходи були повернуті через страх перед тероризмом.

Був також опублікований ролик у вигляді відеоновини від ЦРУ та Головного розвідувального управління Франції, в якому пропонувалося потенційним учасникам утриматися від участі в Олімпійських іграх 2024 року через високий ризик терористичної атаки.

Спроби СРСР зірвати Олімпіаду в США

Згідно з доповіддю Microsoft, Росія, наслідуючи приклад свого попередника, Совєтського Союзу, має довгу історію нападок на Олімпійські ігри.

«Якщо вони не можуть брати участь в іграх або виграти їх, то вони прагнуть підірвати, знецінити та принизити міжнародне змагання в очах учасників, глядачів та світової аудиторії», – вказується у доповіді.

Саме так Совєтський Союз бойкотував літні Олімпійські ігри 1984 року в Лос-Анджелесі та активно впливав на інші країни, щоб вони зробили те ж саме.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *