Україна не отримувала дозволу від Німеччини на використання німецьких БМП на території Росії — Бундесвер

Під час наступу в Курській області Збройні сили України застосували принаймні три німецькі БМП Marder.

Міністерство оборони Росії оприлюднило відео, на якому ці машини були знищені безпілотниками, повідомляє MigNews. Проросійська німецька політикиня Сара Вагенкнехт назвала це черговим випадком перетину “червоної лінії”. Інші політичні діячі та експерти відреагували на подію менш емоційно.

Представник Міністерства оборони Німеччини у відповідь на запит німецького видання BILD зазначив, що головною метою федерального уряду є підтримка України в її обороні проти російської агресії. Він також нагадав про заяву канцлера Олафа Шольца, який у травні дав згоду на застосування німецької зброї в прикордонних районах Росії під час наступу на Харків.

Професор Університету бундесверу в Мюнхені Карло Масала вважає, що Україна не зверталася до Німеччини за дозволом на використання німецьких БМП на території Росії. За його словами, Україна може аргументовано стверджувати, що саме такою була домовленість із партнерами по НАТО, коли у травні було дозволено атаки на прикордонні райони РФ. Масала також зазначив, що США зараз очікують від Києва пояснень, але сумнівається, що Німеччина висуне офіційні претензії Україні. Він переконаний, що хоча Путін може сприйняти це як образу, жодних серйозних дій не вчинить.

Новий голова оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер заявив BILD, що дії ЗСУ в Курській області є повністю законними. Він підкреслив, що після передачі німецької зброї Україні, вона стала українською власністю, що стосується як БМП Marder, так і танків Leopard-2.

Експерт із зовнішньої політики ХДС та депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер також наголосив у коментарі BILD, що після передачі Україні німецьких БМП Marder вони стали українськими. Він додав, що територія країни-агресора є зоною бойових дій, а атака на військові об’єкти є законною за міжнародним правом.

Раніше ми писали чому ВСУ обрали Суджу для напрямку контрнаступу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.