У США зізналися, чому не дозволяють ЗСУ бити ракетами ATACMS по РФ

Представники Америки сказали, яка є причина, чому ЗСУ не дозволяють бити ракетами глибоко у РФ

Адміністрація США дала чіткий сигнал щодо обмежень на використання далекобійних ракет, переданих Україні, заявивши про відсутність змін у своїй політиці.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «Голос Америки».

Останні коментарі, зроблені представником Білого дому у сфері безпеки Джоном Кірбі, ставлять під сумнів можливість Збройних сил України ефективно знищити більшість російської авіації за допомогою ракет ATACMS.

За словами Кірбі, російське військове командування вже перебазувало 90% своїх бойових літаків на відстань понад 300 км від українського кордону, за межі досяжності ракетної системи ATACMS, переданої США.

Це сталося на фоні нещодавніх обстрілів Полтави та Львова, які забрали життя десятків людей та завдали значних руйнувань. Таке рішення командування РФ передбачає, що більшість військової авіації, задіяної для скидання керованих авіабомб та запуску крилатих ракет по українським містам, тепер знаходиться вглиб Росії.

Це, на думку представників Білого дому, свідчить про обмежені можливості української армії вражати ці цілі, навіть з використанням новітньої західної зброї.

За словами Кірбі, заяви про здатність ЗСУ знищити більшість російських авіабаз є перебільшенням, і на сьогоднішній день питання про зміну обмежень на використання цієї зброї в глиб Росії не стоїть на порядку денному у Вашингтоні.

Кірбі підкреслив, що адміністрація США і надалі зосереджена на передачі Україні нових засобів протиповітряної оборони для захисту цивільної інфраструктури від постійних російських атак.

“Ми продовжуємо працювати над посиленням обороноздатності України, але питання про дозвіл на використання ракет ATACMS проти цілей на території РФ залишається незмінним”, – заявив Кірбі.

Втім, Британія натомість підтримує удари своїми ракетами вглибину РФ, але публічно про це ніхто не повідомляє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.