Путін назвав число втрат російської армії

Путін неочікувано заговорив про втрати Росії у війні проти України.

Президент Росії Володимир Путін цього тижня надав рідкісне оновлення щодо втрат і полонених у його національній війні в Україні, хоча його цифри суперечать західним оцінкам людських втрат від його триваючого вторгнення. На зустрічі в Санкт-Петербурзі в середу Путін повідомив керівникам кількох міжнародних інформаційних агентств, що в Україні перебувають у полоні 1,348 російських військових і офіцерів, тоді як кількість українців у російському полоні становить 6,465, повідомили агентства РІА Новини та ТАСС.

Він також заявив, що Москва втратила лише одного солдата на кожних п’ятьох втрат Києва. “Я можу сказати, що наші втрати, зокрема безповоротні втрати, безумовно, значно менші, ніж у протилежної сторони,” — сказав Путін, як повідомляє ТАСС.

Заяви російського президента суперечать оцінкам українських і американських військових, останні з яких повідомляють, що Москва зазнала 515,000 втрат, включаючи більше ніж 50,000 смертей, з початку війни у лютому 2022 року. Реальна кількість загиблих може бути значно вищою, оскільки немає надійних точних даних про втрати кремлівських військ.

Тим часом, президент України Володимир Зеленський у лютому оцінив, що близько 31,000 українських солдатів загинули в боях, хоча західні розвідники вважають, що ця цифра також значно вища. Хоча втрати Києва здаються меншими, ніж у його агресора, Росія має значно більшу здатність поглинати більші втрати через своє чисельніше населення та суворі методи призову.

З метою забезпечення свіжих рекрутів на полі бою, українські законодавці на початку цього місяця знизили вік призову з 27 до 25 років.

Зеленський також закликав військовозобов’язаних українських чоловіків повернутися до своєї країни, оскільки після вторгнення Росії з України втекли більше ніж 4,2 мільйона людей, здебільшого жінки, діти та літні люди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *