Польща готує армію до повномасштабного конфлікту: чи витримає польська економіка війну з Росією?

Начальник Генерального штабу Збройних сил Польщі, виступав під час прес-конференції після засідання Ради національної безпеки у Варшаві.

Польщі необхідно підготувати своїх солдатів до повного конфлікту, пише MigNews з посиланням на джерело Reuters. Про це заявив у середу начальник штабу її збройних сил, оскільки країна збільшує кількість військ на кордоні з Росією та Білоруссю.

Відносини Польщі з Росією та її союзником Білоруссю різко погіршилися після того, як 24 лютого 2022 року Москва ввела десятки тисяч військ у сусідню Україну, розпочавши війну, яка все ще триває.

Начальник Генштабу армії генерал Вєслав Кукула заявив на прес-конференції:

Сьогодні ми повинні підготувати наші сили до повномасштабного конфлікту, а не до конфлікту асиметричного типу. Це змушує нас знаходити хороший баланс між прикордонною місією та збереженням інтенсивності підготовки в армії.

Виступаючи на тому ж заході, заступник міністра оборони Павел Бейда сказав, що станом на серпень кількість військ, які охороняють східний кордон Польщі, буде збільшено до 8000 з нинішніх 6000, а додатковий ар’єргард у 9000 може бути посилений протягом 48 годин.

Польська економіка витримає війну з Росією?

На сьогоднішній день (2024 рік), ВВП на душу населення Польщі становить 31,939 $, що вказує на високий рівень життя та економічну активність країни. У 2024 році Польща планує витратити близько 33 мільярдів доларів на армію, що становить значну частину її економіки.

У порівнянні, Україна – ВВП на душу населення становить приблизно 3,096 $ рік, але це відносно менший відсоток від ВВП порівняно з Польщею.

Економічне перевага Польщі полягає в її більш розвиненій економіці, рівнішому розподілі ресурсів та вищому рівні життя. Також, як член НАТО, Польща має гарантований військовий захист та підтримку від інших країн-членів альянсу, що є важливим фактором для забезпечення безпеки та стабільності.

Нагадаємо, що НАТО прогнозує тривалу війну в Україні. Подробиці тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.