Site icon Медіа Інформаційний Гід

Ізраїль офіційно підтвердив початок наземної операції у Лівані. Що відомо станом на зараз?

Ізраїль офіційно підтвердив початок наземної операції у Лівані. Що відомо станом на зараз?

Ізраїль офіційно підтвердив початок наземної операції у Лівані. Що відомо станом на зараз? Джерело: Korrespondent.

Сьогодні на півдні Лівану розпочалася масштабна військова операція за участю армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), яка перетнула кордон на двох ділянках прикордонної зони. Операція триває вже кілька годин, її головна мета – ліквідація терористичної інфраструктури угруповання «Хезболла», яке останнім часом активізувало свої дії біля кордону з Ізраїлем, пише MigNews з посиланням на ТГ-Канал Труха.

Як повідомляють ізраїльські військові, головними об’єктами ударів стали стратегічні пункти терористів поблизу кордону. Ці об’єкти становлять безпосередню загрозу для громад Ізраїлю, тому було прийнято рішення про їхнє знищення. Для виконання завдань задіяні сухопутні війська, авіація та артилерія, які спільно ведуть бойові дії на ліванській території.

Зазначається, що вночі ізраїльська авіація завдала серії масованих ударів по передмістях Бейрута. В результаті було повністю зруйновано вісім будівель, що, ймовірно, використовувалися для військових цілей терористичними групами.

Після інтенсивного обстрілу з ізраїльських танків ліванська армія була змушена відступити на п’ять кілометрів від кордону. Це суттєво знизило присутність регулярних військ Лівану в прикордонній зоні, дозволяючи ЦАХАЛ продовжувати наступальні дії.

Водночас Сполучені Штати Америки висловили свою підтримку діям Ізраїлю, підкресливши його право на захист від терористичних загроз. Представники американської влади заявили, що Ізраїль має законне право оборонятися від таких угруповань, як «Хезболла», ХАМАС, а також від підтримуваних Іраном бойовиків.

Ця операція викликала занепокоєння в регіоні, оскільки напруження між Ізраїлем та Ліваном продовжує зростати. Посилення бойових дій може мати непередбачувані наслідки, загрожуючи ескалацією конфлікту не лише в Лівані, а й на всьому Близькому Сході.

Нагадаємо, що ще в серпні «Хезболла» випустила ракети по Ізраїлю на тлі загрози атаки з боку Ірану.

Вийти з мобільної версії сайту