Іран пригрозив атаками на парламент Ізраїлю та офіс Біньяміна Нетаньяху

Ізраїль готується до можливих атак з боку Ірану.

Напруженість між Іраном та Ізраїлем досягла нового піку, оскільки Іран оголосив про можливі атаки на ізраїльські урядові будівлі, включаючи парламент та офіс прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху. Ці заяви викликали серйозні побоювання у міжнародній спільноті та в самій Ізраїлі, пише MigNews.

Швейцарська газета Blick повідомила, що через новинний портал своїх збройних сил Defapress, Іран оголосив про 22 можливі цілі для атак. Серед них – стратегічно важливі об’єкти, такі як нафтові та газові родовища в Середземному морі, електростанції на півночі Ізраїлю, військові бази та ключові урядові будівлі в Єрусалимі та Тель-Авіві. Це включає будівлю Кнесету, офіс прем’єр-міністра Нетаньяху та міністерство оборони. Під загрозою також опинилися три аеропорти та дві гавані.

За даними Інституту вивчення війни у Вашингтоні, ці загрози можуть мати стратегічний характер. Цілі розташовані по всій території Ізраїлю, і ймовірно, що Іран намагається змусити Ізраїль розподілити свої системи протиповітряної оборони на більшій території, що може знизити ефективність захисту.

Крім загроз з боку Ірану, Ізраїль також стикається з потенційними ракетними атаками з інших напрямків. Загроза походить від “Хезболли” в Лівані, що ставить під удар північ країни, від ХАМАС у секторі Газа на південному заході, від хуситів у Ємені на півдні та від іранських позицій у Сирії та Іраку на півночі та сході відповідно.

Ця інформація підсилює напруженість і підвищує ризики для безпеки регіону. Ізраїльські сили оборони вже вживають додаткових заходів безпеки та готові реагувати на можливі загрози. Міжнародна спільнота закликає до стриманості та дипломатичного вирішення конфлікту, щоб уникнути ескалації та зберегти мир у регіоні.

Не пропустіть також США попередили Туреччину про можливі санкції через експорт військової продукції до Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.