Ілон Маск відновлює позов проти Сема Альтмана: в чому суть конфлікту

Конфлікт між Ілоном Маском і керівництвом OpenAI, зокрема Семом Альтманом та Грегом Брокманом, триває вже шість років.

Ілон Маск вирішив відновити судовий процес проти Сема Альтмана та OpenAI, повідомляє MigNews з посиланням на New York Times. Це призвело до зниження курсу токена Worldcoin (WLD) на 18%.

У червні, перед рішенням суду про відхилення позову, мільярдер і генеральний директор Tesla відкликав свій позов. Однак зараз Маск вирішив знову подати документи до федерального суду Північної Каліфорнії.

Маск та його партнери заснували OpenAI у 2015 році з метою розвитку штучного інтелекту на благо людства. Проте Маск стверджує, що Альтман та Брокман змінили напрям компанії, уклавши багатомільярдну угоду з Microsoft. Маск заявляє, що компанія та її керівництво поставили комерційні інтереси вище за громадські, дбаючи лише про особисту вигоду.

Мільярдер залишив OpenAI у 2018 році, припинивши фінансування компанії. Змушений шукати інші джерела фінансування, Альтман перетворив OpenAI на комерційну компанію і залучив $13 мільярдів від Microsoft.

“Справу Ілона Маска проти Сема Альтмана та OpenAI можна назвати класичною історією перемоги альтруїзму над жадібністю. Альтман разом з іншими відповідачами свідомо обманював Маска, використовуючи його занепокоєння щодо екзистенційної загрози штучного інтелекту”, — йдеться у позові.

Маск вимагає, щоб суд визначив, чи досягли системи OpenAI рівня сильного штучного інтелекту (AGI). Крім того, суду також належить вирішити, чи слід анулювати контракт компанії з Microsoft.

Ситуація з WLD

На тлі новини про відновлення позову вартість токена WLD впала на 18%. За даними CoinGecko, на момент написання статті Worldcoin торгувався по $1,45.

За останній тиждень вартість активу знизилася майже на 40%. Капіталізація WLD впала до $458 мільйонів. Обсяг торгів токеном тим часом зріс на 142% до $308 мільйонів.

Негативну динаміку Worldcoin також посилило загальне падіння криптовалютного ринку. За останні 24 години перша за капіталізацією криптовалюта — біткоїн (BTC) — подешевшала на 16%.

Раніше ми писали чому Ілон Маск підтримує Трампа, а не Байдена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.