Червоних ліній не існує – Годжес розповів, як події на Курщині вплинули на війну

Американський генерал висловив свою думку щодо перспектив ЗСУ та армії РФ у війні

Колишній командувач сухопутних військ США в Європі, Бен Годжес, у своєму коментарі щодо ситуації на Курщині наголошує на необхідності відкинути хибні “червоні лінії”, які лише заважають ефективній реакції Заходу на російську агресію.

Про це розповів Годжес у інтерв’ю Deutsche Welle, якого цитує MigNews.

На початкуГоджес прямо зазначив, що страх перед можливим використанням ядерної зброї з боку росії є надуманим та перебільшеним. Відзначивши, що найгірші дії Путіна вже відомі — це регулярні обстріли цивільної інфраструктури в Україні, які насправді не є новиною.

Україна, за словами Годжеса, дала світові важливий урок: навіть за умов масового використання дронів можна проводити ефективні операції, що змушують ворога змінювати стратегію. За його словами, саме цей приклад має надихати Захід діяти рішуче, не озираючись на “червоні лінії”, які, як показала практика, існують лише в уяві деяких політиків.

«Червоних ліній не існує. Цей факт може спростовувати страх, що Путін піде на ескалацію, використавши ядерну зброю», – сказав Годжес.

В той же часГоджес закликає Захід не зупинятися перед уявними загрозами і не дозволяти страху паралізувати власні дії.

На цьому фоні українці теж висловилися, на які жертви готові піти, аби повернути окуповані РФ території своєї Батькивщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.