Ярослава Магучіх – олімпійська чемпіонка зі стрибків у висоту

Українка приносить друге золото Україні на Олімпіаді в Парижі.

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту на Олімпіаді-2024 в Парижі. Це досягнення відбулося на стадіоні “Стад де Франс”.

Останні миттєвості фіналу були напруженими. На висоті 2,02 м Ярослава мала перевагу, взявши два попередні стрибки з першої спроби. Її головна суперниця, Оліслагерс з Австралії, не змогла подолати цю висоту, що принесло Магучіх “золото”. Піднявши планку на 2,04 м, Ярослава не взяла цю висоту, але її попередні результати гарантували їй перше місце.

Фінал почався із висоти 1,86 м, яку Магучіх пропустила, почавши з 1,91 м. Цю висоту вона подолала з легкістю, як і наступні 1,95 м. Конкуренція була жорсткою, адже всі вісім спортсменок подолали висоту 1,95 м. Однак, на висоті 1,98 м почалися перші труднощі для деяких учасниць.

Першими з боротьби вибули Наваль Менекер та Тетяна Гусін, не подолавши висоту. Наступні стрибки на 2,00 м також стали випробуванням для більшості спортсменок, але Магучіх знову показала свою майстерність, подолавши цю висоту з першої спроби.

Ключовим моментом став стрибок на висоту 2,02 м. Оліслагерс зробила три спроби, але так і не змогла подолати планку. Ярослава також мала дві невдалі спроби, але її попередні успіхи дозволили їй залишитися в лідерах. Після цього рішення про підняття висоти до 2,04 м стало символічним жестом.

Окрім тріумфу Магучіх, українська команда може похвалитися ще однією медаллю. Ірина Геращенко здобула “бронзу”, показавши відмінні результати на висоті 1,98 м. Її боротьба була напруженою, але вона змогла закріпити своє місце серед найкращих.

Інші учасниці, такі як Елеанор Паттерсон та Крістіна Гонзель, також продемонстрували високу майстерність, але не змогли конкурувати з українками на вирішальних висотах.

Завдяки перемозі Ярослави Магучіх, Україна піднялася на 17-е місце в медальному заліку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.