Медіа Інформаційний Гід

Що краще для напружених м’язів: масаж чи голковколювання?

Відновлення м'язів має величезне значення для вашої продуктивність на тренуванні і здоров'я в цілому, Джерело: pexels.com

Якщо ви щодня рухаєте своє тіло, важливо, щоб у вашій тренувальній програмі були присутні елементи відновлення. Дві форми відновлення, які ви можете додати у свій розпорядок дня і які можуть бути корисними для ваших м’язів, – це масаж і акупунктура. Обидва способи чудово підходять для посилення кровотоку і кровообігу в усьому тілі. Але що краще для напружених м’язів: масаж чи голковколювання?

MigNews поділиться з вами думкою експертів, щоб ви вибрали той метод, який підійде конкретно вам.

Що краще для напружених м’язів – масаж чи голковколювання? Переваги масажу

Що краще для напружених м'язів: масаж чи голковколювання?
Покращений кровотік під час масажу забезпечує надходження необхідних поживних речовин і кисню до м’язових тканин, прискорюючи процес загоєння і скорочуючи час відновлення, Джерело: pexels.com

Масажна терапія – це цілісна практика, яка охоплює маніпуляції з м’якими тканинами для зміцнення здоров’я і гарного самопочуття. «Масаж особливо ефективний для відновлення м’язів. Він покращує кровообіг, забезпечуючи надходження кисню і поживних речовин до м’язових тканин і одночасно видаляючи відходи метаболізму, такі як молочна кислота.

Цей процес прискорює загоєння і зменшує болючість м’язів, відому як м’язовий біль із відстроченим початком (DOMS), що часто виникає після напружених тренувань». Саме так вважає сертифікований масажист Клінтон Кайлс.

Плюси:

Мінуси:

Для кого він найкраще підходить? Масаж корисний і активним людям, і тим, хто веде сидячий спосіб життя. Інші групи населення, яким може бути корисний масаж, – це люди з хронічними болями, літні люди, а також ті, кому просто необхідно розслабитися і зняти стрес.

Хочете швидко прокачати м’язи вдома? Є 5 потужних вправ, які допоможуть вам у цьому.

Що таке акупунктура (голковколювання) і як вона може допомогти у відновленні м’язів?

Акупунктура – це практика, що виникла в Китаї понад 3 000 років тому. Вона передбачає втикання тонких металевих голок у шкіру в певних точках, щоб сприяти загоєнню.

«Голковколювання посилює кровотік, зменшує запалення і привертає увагу до травмованої ділянки», – каже ліцензована акупунктуристка Габріель Шер. «Коли йдеться про відновлення м’язів, ви можете впливати безпосередньо на пошкоджений м’яз або працювати з каналами, що йдуть до ділянки болю».

Плюси:

Мінуси:

Для кого це найкраще підходить? Голковколювання надзвичайно ефективне для всіх, хто піддає свої м’язи навантаженню. Вона допомагає підтримувати тіло в рівновазі як фізично, так і психічно.

Висновок: що краще для напружених м’язів – масаж чи голковколювання?

І масаж, і голковколювання – чудові способи сприяти відновленню м’язів, коли йдеться про тренування. Масаж, можливо, доступніший, ніж голковколювання, і він може збільшити діапазон руху і гнучкість м’язів. Голковколювання ж спрямоване на відновлення енергетичного потоку в організмі, що може призвести до якнайшвидшого одужання.

Зрештою, обирайте, який метод відновлення м’язів вам найбільше до вподоби, зважаючи на власні вподобання та ціну. Немає жодних причин, через які ви не могли б включити обидва методи у свою програму відновлення.

Ви здивуєтеся, але навіть звичайний пілатес приведе в тонус ваші м’язи. Ось як ним займатися для ефективного результату.

Вийти з мобільної версії сайту