Медіа Інформаційний Гід

Чи можна накачати м’язи, займаючись лише пілатесом?

На заняттях з пілатесу основна увага приділяється вправам, спрямованим на розвиток сили і витривалості хребта, Джерело: unsplash.com

Пілатес – малотравматичний метод вправ, орієнтований на розвиток серцево-судинної системи, – переживає справжній момент. Так, повільні, контрольовані рухи можуть підкачати ваш прес усього за кілька хвилин. Але чи можна накачати м’язи, займаючись лише пілатесом? Чи справді це – ідеальна заміна силового тренування?

MigNews просить не поспішати одразу ж відмовлятися від важкої атлетики чи кардіо. Хоча регулярні заняття пілатесом можуть сприяти загальному зміцненню організму та покращенню м’язової маси, він не повинен замінювати собою згадані тренування. І ось чому.

Чи є пілатес силовим тренінгом?

«За допомогою пілатесу можна абсолютно точно наростити і м’язи, і силу», – каже тренерка Еббі Сускін. «Пілатес – це форма тренування з опором. Тобто це тип вправ, які працюють проти зовнішньої сили для розвитку м’язової сили та витривалості».

У традиційному силовому тренінгу ця сила виходить від вільної ваги або штанги. У пілатесі такий самий опір може чинити вага вашого тіла, реформер або стрічка опору.

«Добре спланований клас пілатесу дає навантаження на всі основні групи м’язів і розвиває силу за рахунок малотравматичних, повільних, тривалих рухів», – каже Сускін.

Підсумок: Регулярні та збалансовані заняття пілатесом дадуть вам змогу збільшити загальну силу тіла, особливо якщо ви займаєтеся на такому обладнанні, як реформер.

Чи можна накачати м’язи, займаючись пілатесом?

Оскільки пілатес – це заняття з вагою тіла, ви можете стати сильнішими і наростити м’язи залежно від того, з яким рівнем сили ви прийшли, каже тренерка Крістін Селлерс. Традиційні вправи пілатесу, такі як містки на плечах і віджимання, також можуть викликати навантаження і зміцнити м’язи – спочатку. Але щойно ви досягнете певного рівня фізичної підготовки, вам буде складно нарощувати силу і м’язи за допомогою цих рухів тільки з вагою тіла. Це пов’язано з тим, що м’язи зміцнюються під впливом підвищеного навантаження. І користь від пілатесу з часом знижується.

Селлерс і Сускін рекомендують додавати до вправ пілатесу легкі обважнювачі, стрічки та інший реквізит, щоб підвищити опір і збільшити навантаження на м’язи після того, як ви освоїте базові вправи.

Спалюйте калорії, не встаючи з-за робочого столу! Ось яку вправу ми радимо виконувати протягом дня.

Пілатес проти кардіо + пілатес проти силового тренування

Чи можна накачати м'язи, займаючись пілатесом?
Пілатес з його акцентом на силу і гнучкість кора може стати чудовим способом доповнити силові тренування і запобігти травмам. Але він не повинен замінювати це тренування, Джерело: unsplash.com
  1. Пілатес проти кардіо. Під час чудового тренування з пілатесу ви можете попітніти. Але це, на жаль, не вважається кардіо, каже Селлерс. Кардіо – це будь-яка форма руху, за якої ваш пульс частішає і тримається протягом тривалого часу. Під час тренування на килимку є моменти, коли пульс підвищується, але, як правило, це відбувається ненадовго, щоб отримати реальну користь. Для досягнення максимальної користі для серця і метаболізму краще займатися безперервною аеробною активністю, наприклад, бігом або їздою на велосипеді.
  2. Пілатес проти силового тренування. Так, заняття пілатесом принесуть вам певні силові переваги. Але, на думку Сускін, найкращий спосіб наростити м’язи – це підняття важких предметів. Силові навантаження – це лише один із компонентів тренування з пілатесу, тоді як мета важкої атлетики – збільшити розмір м’язів за рахунок поступового збільшення навантаження і стресу для м’язів. Важка атлетика особливо важлива з віком, тому що підняття важких предметів поліпшить не тільки вашу силу, а й рухливість, що допоможе запобігти травмам.

Хочете схуднути за допомогою кардіо? Виберіть ходьбу або їзду на велосипеді. Так, вони нескладні за частиною навантаження, але їх не варто недооцінювати.

Вийти з мобільної версії сайту