Рекорди Олімпійських ігор 2024: Найвизначніші моменти з Парижу

Олімпійські ігри 2024 року в Парижі стали ареною для встановлення нових рекордів та незабутніх моментів.

Багато спортсменів увійшли в історію, перевершивши всі очікування та здобувши видатні досягнення, пише MigNews. Ці спортсмени увійшли до елітного клубу або навіть започаткували новий завдяки своїм виступам на Олімпійських іграх у Парижі.

Жіноча гімнастика: Сімона Байлз стала найтитулованішою гімнасткою США в історії Олімпіад. У Парижі вона здобула чотири медалі (золото в командних змаганнях, золото в багатоборстві, золото у вправах на опорному стрибку, срібло у вільних вправах), що довело її загальний рахунок до 11 медалей, сім з яких – золоті. До Парижа цю відзнаку утримувала Шеннон Міллер протягом 28 років із сімома олімпійськими медалями.

Чоловіче плавання: Французький плавець Леон Маршан став одним із найяскравіших зірок паризьких Ігор. Він здобув золото у всіх чотирьох своїх індивідуальних дисциплінах (400 м комплекс, 200 м батерфляй, 200 м брас, 200 м комплекс) і встановив олімпійські рекорди в кожній з них. Завдяки цим перемогам Маршан приєднався до таких легенд, як Майкл Фелпс, Марк Шпіц і Крістен Отто.

Жіноча легка атлетика: Сідні Маклафлін-Левроне здобула золото і встановила світовий рекорд у бігу на 400 м з бар’єрами. Її результат у фіналі – 50,37 – побив попередній світовий рекорд, який вона встановила на відбіркових змаганнях у США в червні.

Чоловічий баскетбол: Кевін Дюрант став найрезультативнішим гравцем в історії олімпійської збірної США. У чвертьфінальному матчі проти Бразилії Дюрант набрав 11 очок, перевершивши результат Лізи Леслі, яка набрала 488 очок за свою олімпійську кар’єру. Після закінчення ігор Дюрант мав на своєму рахунку 518 очок і чотири золоті медалі.

Чоловічий теніс: Сербська зірка Новак Джокович завершив “Золотий шлем” (виграш усіх чотирьох турнірів Великого шлему та золото Олімпіади). У фіналі він переміг Карлоса Алькараса з Іспанії та увійшов до елітного клубу, який раніше складався з Серени Вільямс, Рафаеля Надаля, Андре Агассі та Штеффі Граф.

Легка атлетика: Збірна США у змішаній естафеті 4х400 м (Вернон Норвуд, Шам’єр Літтл, Брайс Дедмон, Кейлін Браун) встановила світовий рекорд у попередньому забігу з результатом 3:07,41. Однак у фіналі їх обігнала збірна Нідерландів, і США фінішувала на другому місці.

Жіноче плавання: Кеті Ледекі здобула чотири медалі в Парижі (дві золоті, одну срібну та одну бронзову), що довело її загальний медальний рахунок до 14 за чотири Олімпіади. Ледекі стала найтитулованішою плавчинею в історії та найтитулованішою олімпійкою США.

Чоловіча легка атлетика: Шведський стрибун з жердиною Мондо Дюплантіс здобув золото, встановив олімпійський та світовий рекорди. Його результат – 6,25 м – став новим світовим рекордом.

Чоловіча гімнастика: До Паризької Олімпіади Філіппіни мали лише одну золоту медаль в історії Олімпіад. Чоловічий гімнаст Карлос Юло збільшив цей рахунок до трьох, здобувши індивідуальні золоті медалі у вільних вправах та на опорному стрибку.

Чоловіче плавання: Американський плавець Боббі Фінк виграв золото на 1500 м вільним стилем, встановивши олімпійський та світовий рекорд, що тримався з Лондонських ігор 2012 року.

Нагадаємо, що Україна посіла 22-е місце у загальнокомандному заліку, завоювавши 3 золоті, 5 срібних, та 4 бронзові нагороди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.