Молодіжна збірна України змогла вийти у Чемпіонат Європи 2025 року

Збірна молоді України зуміла продемонструвати неабияку майстерність

Молодіжна збірна України завершила груповий етап кваліфікації до Євро-2025 на другому місці, поступившись лідерству одноліткам з Англії.

Про це розповідає MigNews із посиланням на офіційний сайт УЄФА.

Незважаючи на серію з восьми перемог поспіль та напружену боротьбу за перше місце в групі, команда Унаї Мельгоси зазнала прикрої поразки від Сербії у вирішальному матчі, який вимагав лише перемоги для гарантії виходу з першої позиції. Тепер Україна продовжить шлях на континентальному форумі, але вже без статусу лідера групи.

Після нещодавньої поразки від Англії з рахунком 1:2, українці підійшли до матчу із Сербією у складній ситуації. Нічия вже не влаштовувала команду – потрібно було неодмінно перемагати, щоб випередити англійців.

Однак навіть за таких умов, суперник виглядав не надто мотивованим: серби вже не могли піднятися вище третього місця у групі, а їхні стартові дії підтверджували відсутність амбіцій. З самого початку Сербія обрала оборонну тактику, дозволивши українцям контролювати м’яч і створювати моменти.

Україна швидко захопила ініціативу, продемонструвавши рішучість. На 12-й хвилині Краснопір відправив м’яч у сітку, але судді зафіксували офсайд. Проте перший неприємний сюрприз для команди Мельгоси настав пізніше: на 22-й хвилині Алексіч перехопив м’яч після помилки Варфоломєєва та відкрив рахунок.

Також цікавим явищем стало те, що в Україні провели футбольний матч серед однофамільців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.