Хижняк перемагає Оралбая з Казахстану і приносить Україні третє олімпійське золото

Український боксер Олександр Хижняк здобув золоту медаль на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі

Український боксер Олександр Хижняк здобув золоту медаль на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, перемігши казахстанця Нурбека Оралбая у ваговій категорії до 80 кг, повідомляє MigNews. Це вже третя золота медаль для України на цих Олімпіадах.

У поєдинку Хижняк від самого початку демонстрував агресивний стиль, завдаючи численних ударів супернику. Оралбай відповідав влучними контратаками, але троє суддів віддали перший раунд українцю.

Після перерви Хижняк продовжував активно атакувати, що змусило Оралбая частіше клінчувати. Попри те, що казахстанець зумів завдати кілька вдалих ударів і виграв другий раунд, суддівські записки свідчили про рівний рахунок перед останньою 3-хвилинкою.

На початку третього раунду Нурбек отримав медичну допомогу через кровотечу з носа. Після цього боксери обмінювалися ударами на близькій дистанції. Оралбай намагався знову клінчувати, але Хижняк не поступався і продовжував атакувати. В самому кінці бою Олександр загнав суперника в кут і пробив його захист.

Усі судді віддали перемогу Хижняку в останньому раунді, а підсумковий рахунок поєдинку склав 30:27, 30:27, 28:29, 29:28, 29:28. Таким чином, 29-річний боксер з Полтави здобув своє перше олімпійське золото, додавши його до срібної медалі Токіо-2020, де він поступився бразильцю Еберту Консейсао технічним нокаутом у третьому раунді.

Для 24-річного Оралбая, чемпіона світу 2023 року, ці Олімпійські ігри були першими в кар’єрі. На шляху до фіналу Хижняк переміг екс-українця Пилипа Акілова з Угорщини у 1/8 фіналу, бразильця Вандерлі Перейру у чвертьфіналі та дворазового олімпійського чемпіона Арлена Лопеса у півфіналі.

Олександр Хижняк був останнім українським боксером на Олімпіаді-2024 в Парижі. Напередодні його тріумфу стало відомо, що за золоту медаль Олімпійських ігор він отримає значну грошову винагороду від держави, а також приз від чемпіона світу в суперважкій вазі Олександра Усика.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.