Зберігаємо прохолоду влітку: 6 лайфхаків без використання кондиціонера

Ознайомтеся з найкращими порадами щодо збереження прохолоди в квартирі цього спекотного літа.

Незважаючи на те, що багато сучасних будинків обладнані кондиціонерами, і це може бути вашим улюбленим рішенням для підтримки прохолоди в будинку в спекотний літній день, кондиціонер не завжди може бути варіантом. Ті, хто потрапив у розпал відключення електроенергії, у кого поганий кондиціонер, хто хоче заощадити гроші, або хто просто хоче зменшити викиди вуглекислого газу у своїй родині, можна знайти способи зберегти прохолоду дотримуючись цих лайфхаків, пише MigNews з посиланням на джерело Bob Vila.

Готуйте їжу просто неба або не готуйте взагалі

Приготування вечері в розпеченій духовці нагріває дуже сильно квартиру. Готуйте на відкритому грилі або вибирайте холодні салати та бутерброди. Якщо вам потрібно використовувати піч, увімкніть вентилятор витяжки, щоб вивести гаряче повітря з дому.

Тримайте жалюзі закритими

Полуденне сонячне світло, що проникає крізь вікна та двері, може миттєво нагріти ваш дім. Щоб цього не сталося, закривайте штори та жалюзі вдень, щоб заблокувати проміння. Коли настане ніч, відкрийте вікна, щоб прохолодніше нічне повітря проникло в будинок.

Обдуйте лід вентилятором

Ось як зробити так, щоб ваш підлоговий або портативний вентилятор охолоджував вас: наповніть металеву миску льодом і розташуйте вентилятор так, щоб він дув над льодом у вашому напрямку.

Усуньте непотрібні джерела тепла

Ви можете обійтися без частини теплового обладнання у вашому домі. Відключайте подовжувачі живлення , електроприлади та зарядні пристрої для телефонів, коли ними не користуєтеся, тому що вони можуть посилити тепло в будинок через електричні розетки. Замініть лампи розжарювання на світлодіодні лампи.

Встановіть віконну плівку від сонця

Один із способів знизити внутрішню температуру вашого дому – мінімізувати кількість сонячного світла, що потрапляє у ваш дім. Окрім закриття вікон, ще одним способом уберегтися від променів є встановлення теплоізоляційної віконної плівки. Плівка приклеюється до віконних стекол і блокує інфрачервоні та ультрафіолетові промені, зменшуючи кількість тепла, яке проникає через вікна.

Періть та висушуйте одяг вночі

Духовка — не єдиний прилад у вашому домі, який може підвищити температуру в приміщенні: сушарки для білизни виділяють частину тепла, яке вони виробляють для сушіння одягу, у будинок, а цикли посудомийної машини працюють при температурах від 120 до 155 градусів, надаючи тепло до будинку. Сушарка нагрівається приблизно до 130 градусів за Фаренгейтом і споживає близько 3 кіловат на годину, що майже стільки ж, скільки споживає центральний кондиціонер. Хоча ви, ймовірно, не можете повністю уникнути використання цих приладів, спробуйте зменшити кількість тепла, яке вони подають у ваш будинок, вмикаючи їх лише вночі. У деяких регіонах електроенергія дешевшає в неробочий час!

Спека в Україні триватиме ще довго, тому обов’язково скористайтеся порадами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.