Приготований зі свіжою зеленню та овочами, Холодник чудово втамовує спрагу в спекотний день. Його освіжаючий смак і легкість сприяють відновленню сили, а простота приготування робить його ідеальним вибором для літнього обіду. Завдяки великому вмісту вітамінів і мінералів, цей суп також підтримує здоров’я та гарне самопочуття.
Прості поради з приготування холодника
Для приготування холодника краще приготуйте невеликі солодкі буряки. Більш насичений буряковий смак буде, якщо запекти овочі в духовці, а не відварювати. Якщо хочете трохи заморочитися, є чудовий лайфхак з приготування зелені: перед додаванням в суп її потрібно дрібно посікти і змішати з двома дрібними солі – тоді вона віддасть максимум соків і смаків готової страви.
Щоб борщ вийшов гарного кольору, додайте в каструлю, де варитися буряк, трохи лимонного соку або оцту. Класичний холодний борщ готують на буряковому відварі, але також можна приготувати його на м’ясному бульйоні. Готовий холодний борщ потрібно поставити на 1–2 роки в холодильник для охолодження.
Як приготувати холодник
Інгредієнти:
- 2 середні буряки
- 200 г вареної ковбаси або відвареного м’яса
- 3 огірка
- 4-5 курячих або перепелиних яєць
- Зелень: кріп, петрушка, зелена цибуля за смаком
- 1 ст. л. лимонного соку або оцту
- Сіль, чорний мелений перець до смаку
- Сметана
- Гірчиця
Спосіб приготування:
- Добре помийте буряк, перекладіть у каструлю, залийте водою та варіть 40 хвилин. Для більшої користі краще запікати буряк в духовці. Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою – вона має легко увійти в овоч. Якщо у вас великі буряки, час приготування буде більшим.
- Охолоджений буряк очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Перекладіть назад у відвар. Додайте сіль, перець, оцет або лимонний сік, цукор за смаком – суп має нагадувати квас. Охолоджуйте відвар.
- Всю зелень дрібно посічіть, посоліть та перемішайте. Відварені яйця, огірки, варену ковбасу або м’ясо наріжте кубиками. Змішайте із зеленню, відкрийте кришкою та поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Після цього перекладіть всю суміш у каструлю до відвару з буряком. Спробуйте та додайте за смаком сіль, мелений чорний перець.
- Розливайте охолоджений суп по тарілках, додаючи за смаком сметану, гірчицю та по одному розрізаному навпіл яйцю.
Смачного!
Залишити відповідь