Медіа Інформаційний Гід

Як позбутися неприємного запаху зі зливу швидко й ефективно

Перекис водню вважається корисним засобом для вирішення побутових проблем, Джерело: pexels.com

Усі ми бували в такій ситуації. Спочатку починає булькати раковина, а потім у трубу проникають неприємні запахи. Проблеми з водопроводом можуть виявитися непосильним завданням, особливо для тих, хто вперше купує житло або навіть переїжджає у свою першу квартиру. Зробіть глибокий вдих і постарайтеся не панікувати, якщо ви опинилися в такій ситуації! Є кілька DIY-хаків, як позбутися неприємного запаху зі зливу самому.

Можливо, у вашій аптечці вже є ключовий інгредієнт, готовий вам допомогти. Перекис водню – це, як виявилося, секретна зброя, коли справа доходить до усунення смердючих стоків. MigNews розповість, що саме потрібно робити.

Чому перекис водню може усувати неприємні запахи?

Причина, через яку багато людей використовують перекис водню як засіб для чищення та дезодорування, полягає в тому, що його унікальний склад має антибактеріальні властивості.

За даними CDC, 3%-вий перекис водню є надійним дезінфекційним засобом для неживих поверхонь, включно зі зливом раковини. Однією з найпоширеніших причин неприємного запаху зі зливу є зростання бактерій через скупчення їжі. Тому перекис – менш відоме рішення цієї проблеми.

Як позбутися неприємного запаху зі зливу за допомогою перекису

Як позбутися неприємного запаху зі зливу швидко й ефективно
Використовуючи перекис, надіньте рукавички, щоб не допустити його контакту зі шкірою, Джерело: pexels.com

Якщо ви вже пробували чистити раковину, але все одно стикаєтеся з неприємним запахом, що виходить із каналізації, візьміть трохи перекису водню, щоб спробувати вирішити цю проблему. 3%-вий перекис здатен розщеплювати органічні речовини. Це дуже важливо для очищення від бактерій, що утворюються після вживання їжі, а також для запобігання утворенню засмічень.

Щоб розпочати роботу, увімкніть воду і дайте їй нагрітися. Пропускайте воду досить довго, щоб наситити нею злив і труби. Потім налийте в злив одну чашку перекису водню і залиште її як мінімум на 15 хвилин. Завершіть процес промиванням труб холодною водою. За необхідності процес можна повторити.

Важливо зазначити, що, хоча перекис є звичайним побутовим засобом, під час роботи з ним або змішування з іншими продуктами слід дотримуватися деяких запобіжних заходів. Безпечно змішувати перекис із харчовою содою для приготування розчину для чищення. Також слід дотримуватися обережності під час роботи з перекисом. Обов’язково прикривайте руки і відкриті ділянки шкіри, щоб не допустити контакту з хімікатом і не викликати подразнення.

Ваш кондиціонер став погано працювати? Очистіть його фільтр за допомогою звичайної харчової соди.

Інші способи застосування перекису водню для усунення запаху

Після того як ви очистили стоки за допомогою перекису, ви можете використовувати залишки продукту для знищення запахів у найрізноманітніших місцях по всьому будинку. Деякі люди додають перекис водню в пральні машини, щоб знищити запахи і вивести стійкі плями з тканин. Ви напевно знайомі з асортиментом засобів для прання на основі перекису водню, які можна знайти в магазинах. Але чи знаєте ви, що чарівними інгредієнтами, що забезпечують їхню очищувальну силу, є перкарбонат натрію і карбонат натрію, тобто перекис водню і харчова сода?

Це означає, що вам не потрібно купувати модний комерційний засіб для чищення для усунення запахів у вашій білизні. Адже ви можете легко зробити рішення вдома, використовуючи інгредієнти, які, ймовірно, вже є у вас під рукою!

Ще один чудовий спосіб використання перекису водню на кухні – повернути до життя улюблені рушники для посуду. Для цього DIY знадобляться тільки перекис і оцет, а також трохи часу. Наповніть відро невеликою кількістю теплої води і ½ склянки перекису. Занурте рушники, що недобре пахнуть, у суміш і залиште на півгодини. Вийміть рушники з розчину і покладіть їх у пральну машину зі звичайним режимом. Після закінчення прання вони мають освіжитися і позбутися затхлого запаху.

Ми також ділилися іншими крутими ідеями, як використовувати перекис під час прання. Беремо на озброєння!

Вийти з мобільної версії сайту