Медіа Інформаційний Гід

Як швидко почистити кондиціонер вдома за допомогою харчової соди

Щоб ваш кондиціонер працював на повну силу, потрібно регулярно його чистити, Джерело: pexels.com

Літня спека принесла пекучі температури по всій території нашої країни. У зв’язку з підвищенням температури збільшилося і споживання електроенергії. Щомісяця українці можуть витрачати тисячі грн. на літні витрати на охолодження. За таких високих цін на електроенергію ефективна робота кондиціонерів, найімовірніше, стоїть на першому місці у багатьох споживачів. Один із найкращих способів підтримувати кондиціонер у відмінній формі? Вам потрібно дізнатися, як почистити кондиціонер вдома за допомогою харчової соди.

MigNews поділиться з вами елементарними порадами, які забезпечать чистотою повітряний фільтр і допоможуть скоротити в цілому витрати на електроенергію. Але для початку…

Як зрозуміти, який фільтр у вашого кондиціонера

Кондиціонери розрізняються за типами фільтрів. Деякі пристрої, особливо міні-спліт-кондиціонери, можуть мати фільтр, що миється, в той час як в інших використовуються одноразові фільтри, які необхідно міняти кожні 90 днів. Щоб визначити, фільтр, що миється, чи одноразовий у вас фільтр, потрібно подивитися на упаковку, посібник користувача або корпус фільтра.

Якщо ваш кондиціонер оснащений фільтром, що миється, то ви можете обробити його харчовою содою, щоб видалити пил. Дізнавшись тип фільтра, ви можете виконати кілька простих дій для його очищення.

Як почистити кондиціонер вдома: використовуйте харчову соду для очищення фільтра

Як швидко почистити кондиціонер вдома за допомогою харчової соди
Харчову соду нерідко використовують у прибиранні через її абразивну природу, Джерело: pexels.com

Промивання фільтра – одна з найважливіших порад щодо догляду за кондиціонером, і ось як це зробити. Спочатку вимкніть і відключіть кондиціонер від мережі, потім витягніть фільтр із корпусу. Дізнайтеся з інструкції виробника, де шукати фільтр – часто він знаходиться за кришкою або решіткою.

Потім пропилососьте фільтр кондиціонера, що миється, щоб видалити якомога більше нальоту. Після чищення пилососом Hitachi рекомендує змішати 1 склянку оцту з ½ склянки харчової соди, а потім з’єднати це з 3,7 л води. Виробник також попереджає, що вода має бути не гарячішою за 40 градусів, інакше фільтр може стиснутися.

Використання розчину харчової соди для промивання повітряного фільтра поєднує в собі м’яку абразивну природу харчової соди і здатність видаляти будь-які застояні запахи. Оцет допомагає видалити з фільтра жир та інші прилиплі залишки. Використовуйте розчин для легкого чищення повітряного фільтра м’якою щіткою, намагаючись не надто сильно натискати на волокна фільтра.

Також можна дати фільтру просочитися розчином протягом години, а потім дати йому повністю висохнути на повітрі в затіненому місці.

Ніколи не встановлюйте мокрий повітряний фільтр назад у кондиціонер, оскільки це може пошкодити пристрій і призвести до утворення цвілі.

Ми також знаємо маленький секрет, як швидко заснути вночі влітку. Охолодіть постільну білизну таким чином.

Ознаки того, що настав час чистити фільтр

Ви можете визначити, що фільтр кондиціонера пора промити, якщо ваші рахунки за комунальні послуги перевищують норму або ви відчуваєте, що кондиціонер працює довше. Його також слід почистити, якщо ви бачите частинки пилу в повітрі, у вас загострилася алергія або на вентиляційних отворах видно пил. Погане обслуговування кондиціонера може призвести до проблем із перегріванням і нерівномірною температурою, оскільки кондиціонер працює більше для підтримання постійної температури.

Найкраще чистити або міняти фільтр кожні 90 днів, хоча цей термін може варіюватися залежно від пристрою кондиціонера, місця розташування, використання, наявності курців і домашніх тварин у будинку.

Виробники міні-спліт кондиціонерів часто рекомендують чистити фільтр кондиціонера не рідше, ніж один раз на два тижні для досягнення найкращої продуктивності. Але якщо у вас фільтр, що миється, то розчин харчової соди – чудовий варіант для підтримання його в ідеальному робочому стані.

У вас є вдома освіжувач повітря? Це корисна річ. Але чи справді вона позбавить вас цвілі?

Вийти з мобільної версії сайту