Що зробити з яблуками, щоб вони не потемніли? Геніальний спосіб

Ми знайшли найкращий спосіб зберегти яблука від коричневого кольору.

Чи траплялося вам нарізати яблуко і помітити, що воно почало коричневіти ще до того, як ви встигли ним насолодитися? Хоча коричневий колір – це всього лише хімічна реакція на вплив кисню і не змінює смак або якість яблука, це може бути дуже неприємно, коли ви намагаєтеся приготувати страву або закуску для гостей. Що ж зробити з яблуками, щоб вони не потемніли?

Хороша новина полягає в тому, що існує незліченна безліч способів запобігти побурінню яблук. І всі вони дуже прості. MigNews поділиться лайфхаками.

Що зробити з яблуками, щоб вони не потемніли: спосіб №1

Якщо ви готуєте домашній яблучний пиріг, заготовляєте фрукти на тиждень або збираєте дитині ланч-бокс, є кілька способів не дати яблукам стати коричневими. Оскільки яблука стають коричневими в результаті окислення, продукти, що містять кислоту, запобігають руйнуванню ферменту, що допомагає запобігти коричневому кольору.

Ви можете замочити яблучні часточки в лимонному соку, лимонній газованій воді або воді з медом, але простий метод – ванна з солоною водою. Ця проста тактика вимагає мінімум часу і прибирання, а ваші яблучні часточки залишаються максимально яскравими і свіжими.

Що вам знадобиться

  • Кошерна сіль;
  • Миска для змішування;
  • Друшляк або ситечко;
  • Яблука.

Приготуйте та змішайте солону воду. Насипте в миску половину чайної ложки кошерної солі та чашку води кімнатної температури. Змішуйте сіль і воду протягом хвилини або двох, поки сіль не розчиниться.

Замочіть скибочки яблук у солоній воді. Покладіть нарізані яблука в миску з солоною водою і залиште їх на 10 хвилин.

Процідіть і промийте яблучні часточки. Перелийте солону воду з яблучними часточками в друшляк або сито і обдайте часточки водою, щоб змити солону воду. При зберіганні в герметичному контейнері в холодильнику яблучні часточки залишаться свіжими (і не коричневими!) до трьох днів.

Корисно чи ні пити яблучний сидр? Обов’язково прочитайте ці застереження експертів.

Чому яблука стають коричневими під час нарізання?

Що зробити з яблуками, щоб вони не потемніли? Геніальний спосіб
Те, що яблука потемніли, це не страшно і не означає, що вони зіпсовані, Джерело: pexels.com

Уже за кілька хвилин після нарізки яблуко почне набувати коричневого відтінку через окислення, яке означає, що фрукт зазнав впливу кисню. Фермент під назвою поліфенолоксидаза (PPO) знаходиться глибоко в клітинах яблука, і коли він взаємодіє з киснем, то викликає реакцію в тканинах яблука. Саме це призводить до появи коричневого відтінку на м’якоті яблука після його нарізки.

Що ще зробити з яблуками, щоб вони не потемніли

Використання методу солоної води, про який йшлося вище, – найкращий спосіб зберегти яблучні часточки від коричневого кольору. Але є ще кілька порад, про які варто пам’ятати:

  • Якщо ви не плануєте їсти або готувати з яблучними часточками одразу після їхньої нарізки, зберігайте їх у герметичному контейнері в холодильнику. Це запобіжить проникненню кисню і збереже часточки свіжими до трьох днів.
  • Наріжте яблучні часточки крупніше, щоб їхня поверхня була менше схильна до впливу кисню.
  • Вам потрібно зберегти свіжість яблучних скибочок на короткий термін? Наприклад, поки ви готуєте інші інгредієнти для рецепта. Покладіть скибочки в миску з холодною водою, поки не будете готові їх використовувати.

Якщо у вас проблеми з травленням, ми знаємо, як швидко позбутися запору. Зробіть такі прості речі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.