Прогноз погоди в Україні: синоптики розповіли, коли стане прохолодніше

Перші дні осіні вже стануть приємнішими, оскільки погода вже буде відносно прохолодною, якщо порівнювати її із серпнем

Синоптики стверджують, що початок вересня приносить перші ознаки осіннього охолодження в Україні.

Про це розповідає MigNews із посиланням на «УНІАН».

Експерти стверджують, що упродовж першого тижня місяця очікується поступове зниження температури по всій території країни, що створить комфортніші умови для жителів. Попри відсутність значних опадів, на півдні країни все ж можливі короткочасні дощі.

2 вересня погода ще залишиться літньою: температура повітря підніметься до +29°…+34° по всій Україні. Очікується мінлива хмарність, але без опадів. Ситуація зміниться вже наступного дня — у вівторок, 3 вересня, більшість областей відчує помітне зниження температури до +29°…+30°, а в Харківській, Полтавській та Дніпропетровській областях — до +26°…+27°. На півдні країни можуть пройти локальні дощі з грозами.

Середа, 4 вересня, принесе подальше охолодження: стовпчики термометрів опустяться до +24°…+29° у більшості регіонів. Водночас, окремі райони на півдні, в Закарпатській області та на крайньому сході країни залишаться під впливом спеки, з температурою до +30°…+32°. У ці дні дощі можливі на півдні, у центральній частині, а також у Рівненській та Житомирській областях.

З четверга, 5 вересня, прохолода пошириться по всій Україні: температура стабілізується в межах +25°…+29°, за винятком окремих районів Приазов’я, де може зберігатися 30-градусна спека. Південні та центральні регіони залишатимуться під впливом дощів та гроз, що може спричинити локальні затоплення та ускладнити транспортну ситуацію.

Перед вихідними, 6 вересня, на більшій частині України очікується помірна температура в межах +25°…+28°, лише на Закарпатті термометри покажуть до +29°. Погодні умови сприятимуть поступовому переходу до осінньої прохолоди.

Загалом, перший осінній тиждень в Україні обіцяє бути динамічним — з поступовим зниженням температури та періодичними дощами на півдні та в центрі країни. Цей період стане підготовкою до більш помітних осінніх змін, які вже на підході.

Також для деяких людей ще актуальним може залишатися прогноз погоди на 31 серпня та 1 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.