Покрокове керівництво, як забути того, кого ти кохаєш

Почніть свій шлях до одужання за допомогою цих простих і перевірених експертами порад.

Розставання не дарма залишаються однією з найпопулярніших тем у фільмах, книгах і музиці. Вони є універсальною частиною людського досвіду і можуть глибоко зачепити нас найрізноманітнішими способами. Якщо вам важко зрозуміти, як забути того, кого ти кохаєш, перше, що потрібно пам’ятати, – це те, що потрібно бути поблажливим до себе. Прояв милосердя і співчуття в цей період має вирішальне значення.

Безумовно, є деякі кроки, які допоможуть вам полегшити біль, відновити почуття власної гідності та впевненості в собі, а також полегшити процес одужання. Незалежно від того, зустрічалися ви протягом кількох місяців чи у вас були серйозні, тривалі стосунки, MigNews зібрав поради експертів про те, як жити далі.

Як забути того, кого ти кохаєш: перегляньте свої думки

Розставання може призвести до того, що ви застрягнете в колі негативних думок, як–от «я ніколи не знайду іншого» або «я недостатньо хороша», – каже психотерапевтка Шеріл Гроскопф. Процес зцілення починається з боротьби з цими думками, які можуть забирати у вас багато емоційної та розумової енергії. Це можна зробити, переформулювавши їх у щось більш позитивне – або, принаймні, нейтральне.

Наприклад, якщо ви спіймали себе на думці: «Я ніколи не знайду когось іншого», Гроскопф пропонує переформулювати цю думку так: «Тепер у мене є шанс зрозуміти, що мені потрібно від партнера». Або, якщо ви думаєте: «Я недостатньо хороший», переформулюйте цю думку так: «Це можливість для мене зосередитися на тому, щоб стати кращою версією себе».

Напишіть «лист вибачення»

Коучиня зі стосунків Орна Волтерс рекомендує написати листа своєму колишньому, який ви ніколи не надішлете. Подякуйте йому за те, чого вас навчили ці стосунки. «Цей лист із вдячністю – останній крок до зцілення вашого серця. Визнання того, чого вас навчили ці стосунки, може позбавити вас необхідності зациклюватися на минулому і навіть дати вам здоровий, позитивний настрій на наступні стосунки».

«Це працює, тому що ваш мозок вірить у те, що ви йому говорите», – каже Гроскопф. «Змінивши своє ставлення до ситуації, ви зможете змінити свої почуття».

Як забути того, кого ти любиш: звертайтеся по підтримку

Барбі Адлер, експертка зі стосунків, каже, що необхідно виконати глибоко особисту роботу, пов’язану з припиненням стосунків. Але при цьому важливо пам’ятати, що ви не повинні проходити через процес горювання на самоті.

Коли ви почуваєтеся особливо пригніченим, зверніться до близького друга або члена сім’ї. Коли ви проводите час з іншими людьми з вашого оточення, вони не тільки зможуть відволікти вас здоровим чином. Вони нагадають про те, як вас люблять – навіть без вашого колишнього у вашому житті.

Займіться новим або забутим хобі

Покрокове керівництво, як забути того, кого ти кохаєш
Нові захоплення допоможуть вам рухатися далі і зрозуміти, що ваше життя триває, Джерело: pexels.com

Крім відродження старих зв’язків з друзями і сім’єю, Адлер каже, що це також може бути хорошим часом для створення нових стосунків. Один із найкращих способів зробити це – присвятити час новому хобі, яке дасть вам змогу познайомитися з цікавими людьми, – чи то живопис, чи то піклбол, чи то щось інше. Це допоможе вам у процесі одужання і розвитку, а також підвищить вашу самооцінку і забезпечить задоволення ваших соціальних потреб.

«Знайдіть нове заняття – або поверніться до старого, – яке кидає невеликий виклик і яким ви можете захопитися», – радить Голдберг. «Це може бути що завгодно – від тренування для забігу до збору коштів на справу, в яку ви вірите. Це дасть вам змогу відволіктися, здобути мету, до якої потрібно прагнути, та відчуття виконаного обов’язку».

А ви знали, скільки саме пари мають займатися сексом? Дізнайтеся, 1 раз на місяць це мало чи цього достатньо.

Як забути того, кого ти кохаєш: позбудьтеся фізичних нагадувань

Заради вашого психічного здоров’я і для створення дистанції від минулих стосунків експерти настійно рекомендують викинути, подарувати або хоча б тимчасово заховати будь–які матеріальні сувеніри, які нагадують вам про ваші минулі стосунки. Це можуть бути подарунки, які дарував вам колишній, речі, які він залишив у вас удома, і фотографії, на яких закарбовані ваші спільні спогади.

«Предмети мають велику сентиментальну цінність. І коли ця цінність безпосередньо пов’язана з людиною, яку ви намагаєтеся забути, це може ускладнити рух уперед», – каже Адлер. «Ці предмети часто нагадують про хороші часи у стосунках, а не про погані. Тому вони можуть змусити вас дивитися на стосунки в рожевих окулярах. Прибрати ці предмети або позбутися їх може бути болісно в даний момент. Але це також допомагає створити чистий аркуш, що дає змогу рости, а також вселяти надію й ентузіазм у майбутнє».

Якщо вам усе ще потрібно щось повернути колишньому, Волтерс радить попросити друга зробити це за вас.

Відпишіться від нього в соціальних мережах

Правило номер один для того, щоб забути людину, – обмежити кількість переглядів її профілю в соціальних мережах. «Вимкніть звук або видаліть усі акаунти в соціальних мережах, пов’язані з вашим колишнім», – радить Голдберг. «Цим ви створите бар’єр між собою і нинішнім життям вашого колишнього партнера. Це може бути дуже корисно для запобігання румінації та нав’язливого бажання постійно перевіряти його статус. Перегляд його повідомлень/сторіз/постів може викликати емоційну реакцію, яка відкине ваше одужання назад».

Ви можете навіть подумати про те, щоб тимчасово відмовитися від соцмереж, щоб вас не бомбардували фотографіями інших людей у їхніх, здавалося б, ідеальних романтичних стосунках, і щоб у вас не було спокуси навести довідки про свого колишнього. «І поки ви в цьому розбираєтеся, ввічливо попросіть своїх друзів не повідомляти вам новини про вашого колишнього», – додає Голдберг.

Раніше ми ділилися простими порадами, як стати ідеальним партнером і побудувати своє сімейне щастя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.