Підготуйте свій дім до відпустки: 9 речей, які вам потрібно зробити перед від’їздом

Намагаєтеся втиснутись у останню літню відпустку? Спершу займіться цими предметами домашнього вжитку.

Коли ви пакуєте речі для майбутньої подорожі та чотири рази перевіряєте свій багаж, варто підготувати свій дім до вашої відсутності. Від викидання їжі, термін придатності якого скоро закінчиться, до переконання, що все в безпеці, виконання деяких простих справ завчасно може змінити ваш настрій, коли ви повернетеся з відпустки. 

MigNews хоче розповісти вам про дев’ять речей, які ви повинні зробити вдома, перш ніж вирушити у відпустку.

1. Наведіть порядок у своєму домі

Останнє, до чого вам захочеться повернутися додому після приємної спокійної відпустки, – це бруд. Можливо, вам не доведеться ретельно прибирати все перед від’їздом. Але прохід через двері до брудного будинку після довгого дня подорожі вирве вас із режиму релаксації.

2. Очистіть холодильник

Поки ви це робите, загляньте всередину свого холодильника. Заморожуйте, їжте або викидайте будь-які продукти, які зіпсуються, поки вас немає. Це досить зрозуміло. Ніхто не хоче повертатися додому з холодильником, повним тухлих, смердючих продуктів.

3. Винесіть сміття

Чесно кажучи, винесення сміття є частиною прибирання. Однак, якщо ви чистите свій холодильник, варто повторити, що ви неодмінно повинні винести сміття перед тим, як піти. Якщо ви цього не зробите, ви ризикуєте повернутися додому до всіляких прогірклих запахів і безлічі шкідників.

4. Ще раз перевірте білизну

Несамовито бігаючи, збираючи та прибираючи вдома, легко забути очевидні речі. Наприклад, остання білизна, яку ви забули покласти в сушильну машину.

Перш ніж піти, перевірте пральну машину. Повернутися додому з повним завантаженням білизни, яка пролежала цілий тиждень і прокиснула, — це, м’яко кажучи, не ідеально.

5. Дотримуйтесь заходів безпеки при пожежі

Перш ніж піти, обов’язково вимкніть електроніку вдома, яка не потребує живлення, поки вас немає. Це не тільки заощадить ваші рахунки за електроенергію, але й знизить ризик виникнення електричної пожежі. Від’єднайте такі речі, як маршрутизатори, телевізори, комп’ютери чи зарядні пристрої, які не використовуються.

6. Запрограмуйте свій термостат

Ще один спосіб заощадити електроенергію під час відпустки – налаштувати термостат на програму «Від’їзд». Багато новіших термостатів, особливо розумних, пропонують подібну функцію, яка регулює температуру, коли вас немає вдома. Влітку він підвищує температуру для охолодження, а взимку знижує температуру для опалення.

Просто будьте готові чекати, поки у вашому домі відновиться комфортна температура, коли ви повернетеся. Тим не менш, якщо у вас є розумний термостат, ви можете вимкнути режим відсутності за кілька годин до того, як приїдете додому, і зможете зайти в ідеально охолоджений будинок.

7. Увімкніть таймери

Один простий крок, який ви можете зробити, щоб запобігти злому, це встановити світло навколо вашого будинку на таймерах. Ви можете зробити це старим шкільним способом за допомогою аналогових таймерів. Але якщо ви хочете покращити ефект, використовуйте розумні лампочки. Ви не тільки зможете дистанційно керувати освітленням, але й налаштувати їх на інший розклад кожного дня, поки вас немає, щоб ще краще імітувати, що хтось є вдома.

Ви також можете зробити ще один крок далі, перевівши весь свій розумний дім у режим відпустки. Наприклад, розмістіть телевізор або радіо за розкладом за допомогою розумної розетки. У вас не тільки було б світло за розкладом, але й ви б могли ввімкнути телевізор на кілька годин уночі, щоб справді зробити його більш переконливим.

8. Попросіть сусіда зібрати вашу пошту

Технічно це не робиться вдома, але відкладення вашої пошти в поштовому відділенні запобігатиме накопиченню листів – сигнальна ознака того, що місце вільне. Як не дивно, поштар пропускає ваш дім щодня протягом тижня. Іноді краще попросити друга, сусіда чи члена сім’ї щодня заходити до вас і збирати для вас пошту.

9. Перевірте всі вікна та двері

Безпосередньо перед від’їздом доцільно перевірити всі можливі точки входу навколо вашого дому. Переконайтеся, що ви не залишили двері чи вікна, якими рідко користуєтеся, незамкненими чи відчиненими.

Дізнайтесь, як зберігти прохолоду влітку: 6 лайфхаків без використання кондиціонера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.