14 лютого, на День святого Валентина, у віці 97 років пішов з життя італійський хімік Франческо Рівелла, відомий як «батько Nutella» за свій вагомий внесок у створення всесвітньо відомої шоколадно-горіхової пасти. Його смерть настала рівно через десять років після смерті засновника компанії Ferrero, Мікеле Ферреро, пише MigNews з посиланням на джерело Thesun.co.uk.
Народившись у Барбареско, Італія, Рівелла приєднався до компанії Ferrero у 1952 році, коли їй було лише шість років. Маючи диплом хіміка Туринського університету, він розпочав роботу в «хімічній лабораторії» компанії, де займався дослідженням сировини та розробкою нових продуктів. Його зусилля призвели до створення таких відомих брендів, як Nutella, Tic Tac, Kinder та Ferrero Rocher.
Протягом своєї кар’єри Рівелла тісно співпрацював з Мікеле Ферреро, подорожуючи світом у пошуках найкращих інгредієнтів для вдосконалення продукції. Після виходу на пенсію він присвятив себе вирощуванню фруктів та традиційній італійській грі «палла пуньо» в місті Альба.
Франческо Рівелла залишив по собі трьох синів, доньку та сімох онуків. Прощання з видатним кондитером відбулося сьогодні в його рідному місті Альба, а поховали його в Барбареско.
До речі, нещодавно стало відомо, хто придумав рецепт знаменитого дубайського шоколаду.
Залишити відповідь