Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Вугледару

Голова держави сказав, що думає щодо виходу підрозділів ЗСУ з Вугледару

Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості тактичних рішень, прийнятих українськими військовими, зокрема виходу Збройних Сил України з Вугледару.

Про це розповідає MigNews із посиланням на PolitExpert.net

Відзначається, що вищезазначений крок був спрямований на збереження життів військовослужбовців, що стало пріоритетним завданням у контексті поточного конфлікту з Російською Федерацією.

Під час пресконференції Зеленський також акцентував увагу на тому, що для ефективного стримування російської агресії Україна потребує значно більшої підтримки з боку Заходу, особливо в сфері постачання далекобійної зброї.

Президент Зеленський відзначив, що рішення про вихід українських військ з Вугледару було продиктоване необхідністю збереження життя військових. Українська армія наразі протистоїть потужному наступу Росії, яка застосовує важке озброєння та систематично руйнує інфраструктуру та позиції українських підрозділів.

“Ми достатньо наполегливі на використання далекобійної зброї. Без відповідної зброї ми не можемо зупинити РФ, яка використовує відповідну зброю проти нас, руйнує все”, — зазначив Зеленський, підкреслюючи асиметричність воєнних можливостей на полі бою.

У таких умовах, як заявив президент, найбільшим пріоритетом стають життя українських солдатів, адже людські ресурси є найціннішими для країни.

Вихід із Вугледару продемонстрував готовність України до стратегічних маневрів, що дозволяють зберігати людські та матеріальні ресурси для подальшої боротьби.

Зеленський чітко заявив, що це рішення було абсолютно правильним, адже “люди набагато головніші, ніж будь-які забудови”. Президент акцентував, що збереження життя українських громадян і військовослужбовців має бути ключовим завданням на будь-якому етапі військових дій.

У своїй промові Зеленський підкреслив, що Україні необхідна більша підтримка з боку західних партнерів, особливо в постачанні далекобійної зброї. Росія активно використовує сучасне озброєння для руйнування українських позицій, тому Україна прагне отримати аналогічні засоби для ефективного стримування противника.

“Ми так просимо надати нам відповідні дозволи. Чи можна без цього зупинити Росію? На сьогодні це один із засобів — посилення України”, — підкреслив президент.

Тим часом у Кабміні вже дозволили набирати військовим частинам рекрутів без участі ТЦК, аби покращити положення на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.