Порошенка звинувачують у привласненні 35 мільйонів гривень з держбюджету

НАЗК виявило порушення в фінансовій діяльності партії «Європейська солідарність», зокрема незаконне використання бюджетних коштів для інвестицій в державні облігації.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) викрило партію «Європейська солідарність» у незаконному привласненні 35 мільйонів гривень з держбюджету. За даними агентства, ці кошти, призначені для підтримки діяльності політичних партій, були використані для придбання державних облігацій, що є прямим порушенням законодавства України. Про це повідомляє MigNews з посиланням на Рух ЧЕСНО.

Виявилося, що партія «Європейська солідарність» під керівництвом Петра Порошенка використовувала бюджетні кошти для інвестицій в державні облігації. Згодом ці облігації були продані, а отримані кошти були виведені на партійні рахунки. Це порушення викликало обурення в суспільстві та стало предметом розслідування з боку НАЗК.

Корупційні схеми та тіньові фінансові операції

Крім цього, виявлено корупційні схеми, пов’язані з бізнесменами, які вигравали державні та комунальні тендери на значні суми грошей. Згідно з розслідуванням, ці бізнесмени здійснювали великі внески на рахунки партії «Європейська солідарність» як форму подяки. Ці дії викликають серйозні питання щодо прозорості та законності фінансової діяльності партії.

Це не перший випадок, коли партія Порошенка потрапляє у скандал. Раніше було виявлено, що через банк, який належить Порошенку, було вкладено 156 мільйонів гривень в державні облігації, які були зібрані як донати у його фонд. З цих коштів партія отримала відмитими 50 мільйонів гривень.

Скандал викликав широкий резонанс у суспільстві та серед політичних опонентів. Представники інших партій закликають до негайного розслідування та притягнення винних до відповідальності. Також висловлюються пропозиції щодо посилення контролю за використанням бюджетних коштів політичними партіями. НАЗК продовжує розслідування і обіцяє надати повний звіт про результати перевірки. В разі підтвердження всіх обвинувачень, винні можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності, а партія може втратити державне фінансування та зазнати інших санкцій.

В попередніх матеріалах ми інформували, що Україна створює «армію роботів». Чи зміцнить це обороноздатність?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.