Site icon Медіа Інформаційний Гід

Лукашенко готовий дозволити Путіну застосувати ядерну зброю, яку він розмістив у Білорусі

Лукашенко готовий дозволити Путіну застосувати ядерну зброю, яку він розмістив у Білорусі

Лукашенко готовий дозволити Путіну застосувати ядерну зброю, яку він розмістив у Білорусі. Джерело: Ewronews.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив гучну заяву, оголосивши, що готовий дозволити Путіну застосувати ядерну зброю, яка була розміщена на території його країни. Однак він уточнив, що це відбудеться лише в разі, якщо на білоруську землю ступлять чоботи іноземних солдатів, пише MigNews з посиланням на джерело BBC.

Олександр підкреслив:

Ми не плануємо нападати!

У своїх висловлюваннях Лукашенко також зазначив, що Путін не вдасться до використання ядерної зброї в Білорусі без його згоди. Таким чином Лукашенко намагається підкреслити свою незалежність і контроль над ситуацією, навіть якщо це не є дійсністю.

Обговорюючи вторгнення Росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, президент Білорусі згадав про навчання з участю кількох тисяч російських військових, які проводилися на півдні його країни.

Їх почали відводити з півдня Білорусі, вздовж кордону з Україною. У якийсь момент Путін перенаправив війська на Київ. Я впевнений, що їх спровокували. Путін вирішує, як відводити свої війська: через Київ або Мінськ.

Подальші дії обох лідерів дійсно можуть призвести до ескалації конфлікту в Європі. Білорусь, яка традиційно є союзником Росії, може стати ключовим елементом у можливих військових кампаніях в регіоні, тому уважно стежитимо за розвитком подій.

Зазначимо, що нещодавно в Криму був помічений військовий транспорт РФ з «ядерним» обладнанням.

Вийти з мобільної версії сайту