Site icon Медіа Інформаційний Гід

Військовий транспорт РФ з «ядерним» обладнанням у Криму. Чи є небезпека?

Військовий транспорт РФ з «ядерним» обладнанням у Криму. Чи є небезпека?

Військовий транспорт РФ з «ядерним» обладнанням у Криму. Чи є небезпека? Джерело: ukr.net.

У Криму, який перебуває під окупацією, зафіксували пересування військових вантажівок, що належать 12-му Головному управлінню Міноборони Росії, яке відповідає за ядерні боєприпаси. Інформацію про це надало джерело Крим.Реалії, посилаючись на свідчення очевидців, пише MigNews.

Вантажівки були помічені на різних ділянках доріг Керчі та Керченського півострова, що викликало занепокоєння. За даними реєстраційних кодів на транспортних засобах Збройних Сил Росії, вантажівки 12-го управління мають код 39.

12-те Головне управління Міноборони Росії займається не лише зберіганням, експлуатацією та обслуговуванням ядерних боєприпасів, а й контролем за ядерними випробуваннями в інших країнах через свою Службу спеціального контролю. Цей підрозділ має важливе стратегічне значення, і його активність в окупованому Криму може свідчити про значні військові чи політичні зміни в регіоні.

Чи є небезпека?

Це може свідчити про певні військові чи стратегічні активності. Управління відповідає за ядерні боєприпаси, тому будь-яка його діяльність, особливо в окупованих територіях, може викликати занепокоєння.

Так як мета переміщення не відома, і влада на даний момент не коментувала дану новину, ризик ядерного удару мінімальний.

Схиляємось на те, що це просто частина планових переміщень.

Раніше повідомлялось, що український прорив у Курській області ставить під сумнів ефективність ядерного стримування.

Вийти з мобільної версії сайту