Гарріс чи Трамп: що показало нове опитування?

Трамп лідирує в економіці та імміграції, Гарріс лідирує в питаннях абортів і об'єднання США.

У той час як підтримка колишнього президента Трампа залишається стабільною, віце-президент Камала Гарріс покращила показники президентських виборів 2024 року президента Байдена в чотирьох штатах, що були на полі бою, завдяки сильній підтримці серед жінок, чорношкірих виборців і молодих виборців, пише MigNews. Крім того, хоча Трамп лідирує в головних питаннях, більше виборців бачать Гарріс тою, хто може об’єднати країну — і хто «боротиметься за таких, як ми». Про це свідчать результати нових опитувань Fox News в Арізоні, Джорджії, Неваді та Північній Кароліні.

Кожне опитування охоплює близько 1000 зареєстрованих виборців і проводилося 23-26 серпня одразу після після того, як Роберт Ф. Кеннеді-молодший вибув і підтримав Трампа.

Опитування, опубліковані в середу, виявили близьку двосторонню гонку між Гарріс і Трампом: Гарріс піднялася на 1 відсотковий пункт в Арізоні та на 2 пункти в Джорджії та Неваді, тоді як Трамп випереджає на 1 пункт у Північній Кароліні. Усі вони знаходяться в межах похибки вибірки.

У минулих опитуваннях Байден відставав від Трампа в кожному штаті: на 5 пунктів в Арізоні та Неваді (червень), на 6 у Джорджії (квітень) і на 5 пунктів у Північній Кароліні (лютий). 

Нові опитування показують, що Трамп набирає свій відсоток голосів 2020 року в прямих перегонах у всіх штатах, крім Джорджії, тоді як Камала відповідає або перевищує частку голосів Байдена 2020 року в усіх штатах.

У 2020 році Трамп переміг у Північній Кароліні трохи більше ніж на 1 бал, тоді як Байден з мінімальним відривом переміг у трьох інших штатах (Арізоні та Джорджії менше ніж на 1 бал і Неваді на понад 2 бали).

Загалом, у середньому з чотирьох штатів Харріс випереджає Трампа на одне очко в двосторонньому матчі, 50% проти 49%. Ця перевага в 1 бал Харріс також залишається серед 7 із 10 виборців, які кажуть, що вони надзвичайно мотивовані проголосувати цього року.

Камала отримує 79% підтримки серед чорношкірих виборців, 56% серед латиноамериканців, 55% серед тих, хто молодше 30 років, і 51% серед виборців віком від 65 років. Згідно з опитуванням, ці цифри вказують на покращення показників Байдена в цих штатах Сонячного поясу та наближаються до того, що він остаточно досяг у 2020 році. 

Існує гендерний розрив у 22 бали, оскільки жінки віддають перевагу Харріс на 11 балів, а чоловіки підтримують Трампа на 11.

У Трампа 65% білих без вищої освіти, 60% сільських виборців і 42% латиноамериканців — приблизно стільки ж, скільки в 2020 році. Серед білих євангельських християн його показник становить 77%, порівняно з 83%. Проте його підтримка серед чорношкірих виборців зросла майже втричі, з 7% до 19%.

Демократи з більшою ймовірністю підтримають Харріс (96%), ніж республіканці підтримають Трампа (94%), тоді як незалежні кандидати віддають перевагу Камалі на 6 пунктів. Рівна кількість прихильників Трампа у 2020 році підтримує його (94%), а прихильники Байдена у 2020 році віддають перевагу Харріс (94%).

Харріс випереджає на 8 пунктів серед виборців, які переїхали до свого штату за останні 10 років, тоді як набагато більша група давніх жителів віддає перевагу Трампу на 1 бал.

Серед нових виборців (тих, хто не голосував на загальних виборах до 2016 року) Харріс піднялася на 1 пункт.  

Коли сторонні кандидати Чейз Олівер, Джилл Стайн і Корнел Вест включені до переваги виборців, Гарріс зберігає перевагу в 1 бал над Трампом, 48%-47%. Примітно, що троє з чотирьох виборців, які прихильно ставляться до Кеннеді, підтримують Трампа.

З перевагою в 7 балів більше виборців бачать Гарріс кандидатом, який об’єднає країну. Більшість демократів (94%) вважають так, як і більше половини незалежних (52%) і жменька республіканців (9%).  

Читайте огляд найважливіших моментів виступу Камали на з’їзді Демократичної партії США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.