Байден прокоментував ймовірність «тотальної війни» на Близькому Сході

Байден упевнений, що війни на Близькому Сході можна запобігти, незважаючи на удари Ірану.

Президент США Джо Байден висловив упевненість, що «тотальну війну» на Близькому Сході вдасться уникнути, незважаючи на ескалацію напруженості між Ізраїлем та Іраном, пише MigNews з посиланням на джерело Themedialine.org.

Виступаючи перед журналістами в четвер, Байден сказав, що не вірить у повномасштабну війну, хоча він визнав, що потрібні додаткові зусилля, щоб запобігти розгортанню конфлікту.

Я не вірю, що буде повна війна. Я думаю, ми можемо цього уникнути.

Водночас він попередив, що «попереду ще багато чого буде».

Зауваження Джо пролунали після того, як Ізраїль у відповідь на ракетні атаки Хезболли посилив авіаудари по південному передмісті Бейрута, оплоту Хезболли. Це сталося після ракетного удару Ірану по Ізраїлю на початку цього тижня, найбільшого нападу Тегерана на країну на сьогодні.

Коментарі Байдена про можливу відплату Ізраїлю, включаючи націлювання на нафтові об’єкти Ірану, сприяли різкому зростанню світових цін на нафту, оскільки трейдери стурбовані можливими збоями в постачанні.

Хоча США та інші союзники закликали до припинення вогню між Ізраїлем і Хезболлою, Байден заявив, що варіанти відповіді Ізраїлю на дії Тегерана все ще обговорюються.

Тим часом посол Ізраїлю в ООН Денні Данон заявив, що Ізраїль готовий рішуче відповісти, а міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив підтримку Вашингтоном безпеки Ізраїлю.

Дізнайтесь, як працює система протиракетної оборони Ізраїлю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.