ЗСУ підтвердили вихід з Вугледару

Командування ЗСУ прийняло рішення на відхід з міста і зайняття більщ вигідних позицій

Оперативне стратегічне угруповання військ «Хортиця» офіційно підтвердило інформацію про організоване виведення підрозділів Збройних сил України з міста Вугледар.

Про це розповідає MigNews із посиланням на телеграм-канал «ОСУВ Хортиця».

Відомо, що вищезазначене рішення ухвалене через небезпеку оточення після того, як ворог зміг спрямувати резерви для проведення флангових ударів, що істотно виснажили українські оборонні позиції.

Вугледар став одним із найгарячіших пунктів протистояння на сході України. Після тривалих та виснажливих боїв, попри значні втрати, російські війська не припиняли спроб захопити місто. Їхньою головною тактикою стали флангові удари, які були підтримані свіжими резервами. Ці дії спричинили критичне напруження оборони ЗСУ та поставили під загрозу оточення українських підрозділів.

У зв’язку з виниклою ситуацією, вище військове командування ухвалило стратегічне рішення про виведення українських військ із Вугледару. Основна мета цього маневру — зберегти життя особового складу та бойову техніку, уникаючи неминучого оточення. Таке рішення дозволить українським силам зайняти нові оборонні позиції та продовжувати ведення бойових дій у більш сприятливих умовах.

Виведення військ не означає втрату контролю над регіоном у стратегічному контексті. Це тактичний маневр, що дасть можливість для реорганізації сил та підготовки до нових оборонних або наступальних дій. ЗСУ продовжують концентрувати сили для протидії противнику та утримання важливих рубежів, зберігаючи при цьому мобільність і бойову ефективність.

Окрім того, було прийнято рішення про те, що військові частини тепер без участі ТЦК можуть набирати собі чоловіків призивного віку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.